Kraso napravio zbrku - rebus za Milojevića i upravu

Kraso otvorio, Kraso zatvorio. Simbolično, napadač Crvene zvezde postigao je prvi i poslednji gol ove sezone u Superligi za svoj klub i još jednom “bacio u rebus” stručni štab i upravu.

Pogodak u poslednjim trenucima meča sa Čukaričkim u stilu fudbalskih majstora iz devedesetih godina, a sa tolikom lakoćom i nonšalancijom, što u istom trenutku oduševljava, a i iritira navijače, postavlja pitanje – gde je bio do sada?

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Turblentno je mala reč za ovih nekoliko meseci na Marakani za Žana Filipa Krasoa. Od sjaja do očaja i nazad. Posle priprema za desetku, prijateljskih mečeva u Rusiji, zatim “petarda” Fiorentini i furiozni ulazak u šampionat – očekivalo se da će Zvezda biti nešto neviđeno do sada, a reprezentativac Obale Slonovače jedan od predvodnika novog talasa.

Sa pet golova u prva tri meča, zaista je i istakao kandidaturu za “barjaktara” ove ekipe, međutim, kao da mu je u jednom trenutku neko isključio prekidač i rekao – dosta. Samopouzdanje koje je posedovao je nestalo, klupa je sve više bila njegovo rame za plakanje, a kada je Barak Bahar napustio crveno-beli brod, očekivala se bolja uloga za Krasoa.

Džeko ga nudio Fenerbahčeu, a mladog napadača sada čeka sastanak sa upravom Zvezde

Veče emocija na Marakani: Zvezda se oprostila od Dragovića i proslavila titulu – sjajni Olajinka nastavio niz!

U prilog tome išlo mu je i osvajanje Afričkog Kupa nacija, gde je bio važna karika Slonova, međutim, po dolasku u Beograd nije se promenilo apsolutno ništa. I sam Vladan Milojević je u nekoliko navrata isticao da je vodio i vodiće razgovore sa Krasoom, kako mu se još uvek traži prava pozicija, a vreme je teklo i teklo…

Sve su glasnije bile priče da će se uprava “ratosiljati” prošlosezonskog strelca 17 golova za Sent Etjen, pominjali se i dogovori sa pojedinim ruskim klubovima, ali Kraso je sinoć za manje od pola sata uspeo još jednom da podseti na to kakav igrač može da bude i od kolike važnosti za ekipu.

Mnogi ga vide na poziciji tzv. polušpica sa tendencijom da bude i klasičan napadač kada to situacija zahteva, a zanimljivo da je početkom novembra zaigrao kao centralni vezni u Surdulici. Da li je problem samo u poziciji ili ima nešto i do samog Krasoa – teško je znati, ali ukoliko Vladan Milojević proceni da mu treba onakav kakav zna da bude, nema sumnje da bi predstavljao ogromno pojačanje u narednoj sezoni.

Čekao je Milojević gotovo celo proleće i Olajinku, istrpeo ga, osetio energiju i želju, pa je od aprila do sinoć zabeležio šest pogodaka i četiri asistencije, od toga dva Partizanu u polufinalu Kupa i za kratko vreme postao jedan od igrača koji nikako ne sme da napusti Marakanu.

Dakle, da rezimiramo: Kraso ima odličan primer pred sobom – verovatno će dobiti i drugu šansu koju ne sme da prokocka, a treće neće biti.

Emotivni Aleksandar Dragović: Ostvario sam san – uvek uz moju Zvezdu!

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Žan Filip Kraso ima velike oscilacije u svojoj igri i moraće trener dobro da razmisli da li mu se isplati da ga zadrži u timu.

    Mislim da Milojević treba da razmisli o tome koja pozicija Krasou odgovara i gde ume da zablista i onda neće biti problema.

    Kad ce se više rešiti pitanje jel ostaje ili ne ,nek mu nadju mesto ili neka ga prodaju moraju se odluciti

Postavi odgovor