Stigao odgovor na goruće pitanje - da li je Liverpul na prodaju?

Vlasnik fudbalskog kluba Liverpul Džon Henri rekao je danas da taj premijerligaški klub nije na prodaju, ali da su u toku razgovori o spoljnim ulaganjima.

Fenvej grupa, čiji je Henri osnivač i vlasnik, saopštila je u novembru da je zainteresovana za ulaganja, posle izveštaja da se pozivaju zainteresovani da pošalju ponude za kupovinu kluba.

Pojavile su se glasine da su vlasnici otvoreni za prodaju i da ima zainteresovanih sa Bliskog istoka, ali je Henri sada pojasnio da želi da zadrži Liverpul, koji je njegova kompanija kupila 2010. godine za 300 miliona funti, preneo je Skaj.

“Znam da je bilo mnogo razgovora i navoda o Liverpulu, ali ostajem pri činjenicama: samo smo formalizovali proces koji je u toku. Da li ćemo biti zauvek u Engleskoj? Ne. Da li prodajemo Liverpul? Ne. Razgovaramo sa investitorima o Liverpulu? Da. Da li će se nešto dogoditi? Verujem da hoće, ali neće biti prodaje. Da li smo prodali nešto za više od 20 godina”, rekao je Henri za Boston Sports Džornal.

Vlasnici Liverpula su ranije imali spoljna ulaganja, pristali su da 2021. godine prodaju udeo u kompaniji privatnoj investicionoj firmi RedBird za 533 miliona funti.

Pod vlasništvom Fenvej grupe, Liverpul je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, FA kup, Liga kup, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Uefa i Komjuniti Šild.

Fenvej grupa je i vlasnik bejzbol kluba Boston Red Soks i hokejaškog kluba Pitsburg Pingvins.

Meridian ima najbolje kvote

10 Komentara

  Svašta se pisalo a većina od toga i nije bila istina, videćemo kad završe pregovore i objave kakva su to ulaganja u klub

  Vlasnik Liverpula će samo prodavati udeo u vlasništvu kluba a zadržati potrebnu većinu za donošenje odluka i tako dobiaj priliv novca u klub

  Veliki je to klub brzo bi našli kupca novog sigurno ..ali klub narsvno nije na prodaju

  Sve u svemu su potrebna ulaganja u Liveepul i to u svim sverama da bi doslo do dobrih rezultata.

  Pa i da ga proda uzeo bih ogroman novac jer je Liveepul ogroman klub koji mnogo mnogo vredi.

  Liverpul zeli da osvoji LS,a samim tim i da privuce nove sponzore

  Pa i ja mislim, da i ne treba da se prodaje Liverpul jer je klub vise nego stabilan. Super je Liverpul.

  Liverpul je jak,a bice jos jaci sa novim ulaganjima

  Redsi su stali na noge,ne treba da menjaju vlasnika.

  Ali ulaze spoljna ulaganja,to znaci prodaja nekij deonica.

Postavi odgovor