Ljajić:"Ko ste vi da pretite, psujete, izvrćete uši nekom?"

Ogroman potres u srpskom fudbalu. Huligani Novog Pazara po svemu sudeći napravili su nenadoknadivu štetu klubu nakon kojeg je sidro “digao” golman Filip Kljajić, novi trener Feđa Dudić i počasni predsednik kluba Rasim Ljajić.

Nakon incidenata i napada na Kljajića, dan kasnije oglasio se upravo Ljajić.

“Prva greška napravljena je nakon završetka utakmice sa Kolubarom koju smo izgubili sa 1:0, kada su navijači pozvali igrače da dođu kod njih, bukvalno na raport, što je samo po sebi neprihvatljivo, degutantno i na kraju krajeva štetno po klub”, rekao je on za portal N1 i dodao:

“Onda se dogodio ovaj sramni incident, odnosno napad na kapitena Kljajića. Čovek koji je bio ne samo stub stabilnosti na terenu, čovek koji je bio apsulutni autoritet, čovek koji je postao kapiten tako što smo rekli sami birate kapitena, tajnim glasanjem je izabran da bude on kapiten, jer su ga igrači doživljavali kao neospornog autoriteta. I vi da napadnete tog igrača”.

Najbolje kvote za sve sportove samo na Meridianbet.rs

Ističe da je iako iz najboljih namera, sekretar kluba napravio veliku grešku kada je organizovao sastanak ne bi li pomirio navijače i Kljajića.

“Prvo nema nikakvog sastanka. Čemu sastanak? Ko koga da miri? Dakle, ako hoćete da dođete da gledate utakmicu, dođite, možete da aplaudirate, možete da zviždite, možete da negodujete, sve dok je to u granicama sportskog ferpleja vi imate pravo vašu emociju da pokazujete. Da vi nekog psujete, napadate, izvlačite uši, pretite nekom, pa ko ste vi da to radite. Ko je vama dao za pravo”, pita se Ljajić.

Zbog toga nije imao izbora.

“Prema tome, ja stvarno nisam mogao ništa drugo od srama da uradim, nego da se distanciram od toga, dignem ruke od pazarskog fudbala i ne znam šta će dalje oni da rad”, Ljajić.

Odbacio je navode da je napad na golmana Pazaraca etnički motivisan.

“Ne, nema apsoultno nikakve veze! Takođe smena trenera (Aleksandra) Stankovića nema nikakve veze sa tim. Bio bih nepravedan kada bih njima stavio na teret i to. Bilo je jedno opšte nezadovoljstvo, ceo stadion je skandirao da trener treba da ode”.

Upitan kako klub ne može da se izbori sa delom naijača koji prave nerede kaže da to nije moguće bez pomoći države.

“Svako treba da radi svoj posao. Klub ne treba da ima nikakvu komunikaciju sa navijačima, osim potrebne komunikacije za obezbeđivanje rekvizita za korektno navijanje (…) ali sad da vi dobijate u navijačima partnera koji će sa vama da odlučuje o nečemu, da raspravlja da li igrači dobro igraju ili loše igraju – to je zemljoradnička zadruga, to nije fudbalski klub. Onog trenutka kada vi dođete na taj nivo, to nema više nikakve veze sa fudbalom”, zaključio je Ljajić.

Kljajić otkrio stravične detalje: “Hvatali su me za glavu i pretili da će mi vaditi oči”

 

2 Komentara

    Pametnije bi bilo Ljajiću da ćuti da i njemu ne bi zavrtaliu uši

    Odgovori

    Apsolutno sam saglasan sa Ljajićem, nemam šta da dodam

    Odgovori

Postavi odgovor