Alegri u neslavnom društvu trenera Juventusa

Italijanski stručnjak Masimilijano Alegri (56) tek je treći trener kojeg je Juventus otpustio tokom sezone u poslednjih 50 godina, prenose italijanski mediji. Juventus je u petak uručio otkaz iskusnom treneru i to samo dva dana nakon što je osvojio Kup Italije.

“Stara dama” je u saopštenju kao razlog za tu odluku navela “nedolično ponašanje” 56-godišnjeg trenera za vrijeme i po završetku finalne utakmice protiv Atalante.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Alegri je za svoje ponašanje tokom finala odigranog na rimskom Olimpiku, u kojem je Juventus slavio 1:0, suspendovan na dve utakmice od strane disciplinskog sudije Serije A, a izrečena mu je i novčana kazna. Iako je Juventus prekinuo trogodišnji post bez trofeja i po rekordni 15. put osvojio domaći Kup, rukovodstvo torinskog kluba odlučilo je Alegriju da uruči otkaz, jer njegovo ponašanje “nije bilo u skladu s vrednostima koje zastupa Juventus”.

Alegri je tako postao tek treći trener kojeg je Juventus otpustio pre kraja sezone u poslednjih 50 godina. Istu sudbinu doživio je i Klaudio Ranijeri koji je dobio otkaz u maju 2009. dva kola pre kraja sezone zbog loših rezultata. Nasledio ga je Ćiro Ferara, međutim i on je dobio otkaz pre kraja sezone. Smenjen je u januaru 2010.

Bonus video:

5 Komentara

    Najveca je greska sto su ga trpeli ovoliko u Juventusu iskreno,negde rezultata vec koliko!

    A da budemo realni covek je imao ovaj ekipu,vecina krs igraci koji ne moze da igraju u Veroni!

    Dobro kad ga oterase samo konacno da ga ne gledamo vise!

    Alegri je dobar trener,ma sta ljudi govorili o njemu

    Dobar ,gde su rezultati ? Dobar je i konj pa ga svi jasu

Postavi odgovor