MESINA NA PRODAJI: Bivši klub Ivice Ilieva košta samo jedan evro!

Neverovatna priča prati vlasina fudbalskog kluba Mesina sa Sicilije – Pietra Skiota, koji je odlučio da proda klub za samo jedan evro.

On je uspeo da spasi Mesinu od ispadanja iz treće italijanske lige (Serije C), a nakon toga je odlučio da preda vlasništvo nad klubom nekom drugom i to za simboličnu nadoknadu.

– Do danas nisam dobio službenu ponudu za kupovinu Mesine, samo nekoliko telefonskih poziva sa određenim informacijama. Moj cilj je bio da zadržim klub u Seriji C i onda odem. S ogromnim žaljenjem, nakon pet godina na čelu Mesina, ponavljam svoju spremnost da ovde završim svoj put kao vlasnik, pa sam odlučio da prodam klub za simboličnu cifru od jednog evra. To je moj poslednji čin ljubavi – poručio je Skioto.

On je dao rok potencijalnim kupcima da se oglase do nedelje – 12. juna, a posle toga će doneti odluku, a kako je rekao, makar one bile i bolne.

Skioto je ranije tri puta bio trener Mesine, a pored toga je vodio Đenovu, Bolonju, Udineze, Torino i Napoli.

Mesina je osnovana davne 1900. godine. Bila je prvak Serije B 1963. godine, a poslednji put je u Seriji B igrala je u sezoni 2003/2004, nakon čega je uglavnom bila u Seriji C. Njihov stadion je “San Filipo” kapaciteta 37.895 mesta, koji je izgrađen 2004. godine što ga čini jednim od mlađih i savremenijih objekata u italijanskom fudbalu.

Od poznatih imena za Mesinu su igrali Rikardo Zampanja, Marko Storari, Salvatore Skilaći, Anotnio Noćerino, Dimitros Elefteropulos, kao i sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

ZAŠTO MILOŠEVIĆ NIJE MOGAO U PARTIZAN? Veliki dug pravio problem, pa izbor pao na Stolicu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SVEDSKA vs. SRBIJA – Meridian PES Predictor ep.120 @Beki

 

5 Komentara

  Zanimljiv nacin da se klub preda drugom vlasniku!Mada Mesina to nije zasluzila i bilo bi cudesno ako bi se pojavio novi vlasnik koji bi je vratio na put uspeha!!!!

  Odgovori

  Samo malo ulaganja je potrebno da se klub opet izdigne šteta što nema zainteresovanih

  Odgovori

  Mnogo bih voleo da neko ulozi novac i da Mesinu vrati u Seriju A.

  Odgovori

  Stari vlasnik zeli po svaku cenu da je proda ili da je gurne u stecaj.

  Odgovori

  Valjda će se naći neki vlasnik koji će da kupi Menisu i da je spase.

  Odgovori

Postavi odgovor