Milojević potvrdio - interesovanje Fejenorda postoji: Čast mi je što takav klub razmišlja o meni

Na indentičan način kojim je napustio srpski fudbal, Miloš Milojević se predstavio javnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Mladi srpski strateg je preuzeo Al Vasl i pokorio konkurenciju već u prvoj sezoni.

Domogao se duple krune, te u impresivnom maniru završio debitantsku sezonu u UAE.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

“Dobra sezona, baš dobra. Al Vasl je klub koji 17 godina nije osvojio nijedan trofej. Mnogo kvalitetnih trenera prošlo je u prethodnom periodu. Ni po budžetu, ni po vrednostima igrača nismo bili u prvih pet favorita za trofej. Otuda je uspeh još draži”, istakao je Milojević na startu intervjua za “Kurir“.

Bivši trener Crvene zvezde se potom osvrnuo na kvalitet fudbala, koji je porastao prvenstveno zahvaljujući dolasku velikih imena iz evropskih klubova.

“Što se tiče individulanog kvaliteta, on je na velikom nivou. Plus, ima mnogo mladih igrača iz Afrike, dosta fudbalera iz Južne Amerike. Zanimljivo, posle dve i po godine ovde igrač može da dobije pasoš, a posle pet, može i da zaigra za reprezentaciju. Uslovi za rad su fenomenalni, travnate podloge su kvalitetne, stadioni primaju od pet do 55.000 ljudi. Moj klub i klub Al Šabab grade dva nova i velika stadiona. Sami luksuzni stadioni daju kvalitet”, kazao je Milojević i nastavio:

“Igrali su Musa Marega, Pjanić, Kanedo, Seferović, Alen… Ozbiljna imena. Dosta igrači iz arapskog sveta, plus Iranci i Marokanci, koji kvalitetom mogu da igraju i u jačim ligama. Taktički to nije kao u Evropi, jer ekipa organizaciono može da izdrži od 50 do 60 minuta. Golmani su veliki problem, jer pravila kažu da to mogu biti samo lokalci, tačnije klubovi ne mogu kupovati strance. Mislim da će se to promeniti za nekoliko godina. Vreme ume da bude problem. Mi smo poslednju utakmicu igrali na temperaturi od 38 stepeni, uz vlažnost vazduha od 85 odsto. Teško je disati, a ne igrati fudbal”.

Zapadna Evropa je želja, ali ne žuri se Milojeviću sa odlaskom iz Emirata.

“Imam ugovor na još dve godine, produžen je u januaru 2024. Moje ambicije i neka težnja jeste zapadna Evropa. Ne želim da se precenjujem, bio sam na Istoku, bio u Zvezdi, usmeren sam na Skandinaviju i Evropu”.

Dugo se “šuškalo” o navodnoj želji čelnika Ferencvaroša da upravo Milojević nasledi Dejana Stankovića.

“Konkretnu ponudu nemam. Gledam na svoje unapređenje i svoj razvoj. Ferencvaroš je veliki klub, ali u mađarskoj ligi se za trofeje pitaju dva ili tri kluba. To je nivo srpske lige, s tim što su uslovi bolji. Mađarska, Bugarska, Češka to je istočni blok, koliko godi su u Evropskoj uniji, i skoro je ista priča kao u Srbiji. Ali, imam klub i ugovor. Džentlemsnki dogovor sa ljudima iz Al Vasla da ako dobijem ponudu iz Evrope, oni će me pustiti. Imam ovde interesovanje iz Katara i Saudijske Arabije, ali to usmeravam na klub, jer je takav dogovor”.

Posebnu pažnju javnosti privukle su informacije iz Holandije. Milojević se našao na listi želja Fejenorda, za nasledika Arnea Slota – koji je preuzeo Liverpul.

“Bio sam na listi kandidata. Da li sam u pet, ili deset, ne znam. To je na daljem štapu, ali meni je čast da takav klub razmišlja o meni. Tu se ne postavlja pitanje novca, to je korak napred u karijeri, tu se finansije ne gledaju… Uradio sam analizu tima, bili su prezadovoljni, na njima je. To je sve interesovanje”, poručio je u razgovoru za “Kurir” između ostalog Miloš Milojević.

Bonus video:

4 Komentara

    Činjenica je da je privukao pažnju rim sto radi sjajan posao i ima pdlicne rezultate sa ekipom koju vodi ,voleo bih da promeni sredinu i dobije novi izazov u Holandiji

    Tek ce za njega da se zainteresuju poznati evropski klubovi.On jedino nije bio dobar Terzicu i to sa svojim ogromnim uspehom u Zvezdi…

    Milojeviću je najvažnije to da ima u sadašnjem dogovoru sa klubom da ako dobije ponudu koju želi da prihvati da može raskinuti saradnju a dotle može da čeka onu dobru ponudu iz evrope.

    Miloje je rekao da ima ponudu Feyenorda,a to je zaista ogroman klub

Postavi odgovor