Hoćete golove u reprezentaciji Srbije? Nema problema, samo pozovite tandem Tadić-Mitrović!

Pre otprilike pet godina stvoren je najbolji tandem u istoriji srpske fudbalske reprezentacije, Dušan Tadić- Aleksandar Mitrović.

Imao je srpski nacionalni tim ubojitih tandema, kao što su to svojevremeno bili Marko Pantelić i Nikola Žigić, ili dvojac efektnih krila Milan Lane Jovanović i Miloš Krasić, ali ovo je nešto posebno.

Rađanje ovog tandem počelo je sa dolaskom Slavoljuba Muslina na čelo reprezentacije Srbije 2016. godine, iako Tadić i Mitrović imaju nešto duži staž u dresu „Orlova“.

Koliko dobru sarađnju ima ovaj dvojac najbolje govori nedavna utakmica portiv selekcije Republike Irske, kada je „mozak“ Ajaksa dva puta namestio gol šansu napadaču Fulama.

Da su moćan tandem najbolje govori činjenica da su od čak 64 gola u poslednjih pet godina, učestvovali u čak 44 uspešna hitsa ka golu protivnika.

Odnosno, čak 68,75 pogodaka Srbije stiglo je ili posle pasova ili posle udaraca Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića.

aleksandar-mitrović-dušan-tadić
Sjajan tandem Mitrović-Tadić (FOTO: Starsport)

U stvari, morali smo da čekamo više od godinu dana, do septembra 2017. godine i duela sa Moldavijom, da bismo videli prve golove Srbije bez pomoći Tadića i Mitrovića. Tada su Aleksandar Kolarov i Mijat Gaćinović iskreirali dva prva gola u pobedi od 3:0.

Treći je bio delo, naravno, Aleksandra Mitrovića. Odmah potom je usledio i minimalac nad Irskom u Dablinu, novi pogodak Kolarova na asistenciju Filipa Kostića, pa poraz od Austrije (2:3) uz golove Luke Milivojevića i Nemanje Matića.

Ispostavilo se ipak da je to bila samo trenutna stanka Tadića i Mitrovića. A ta serija traje sve do danas. S tim da se u poslednje vreme sve više drugih igrača priključuje ofanzivi.

Protiv Norveške je recimo ključnu ulogu imao dvostruki strelac Segrej Milinković Savić, istina, jednom mu je asistirao Mitrović, drugi put Tadić, potom su se razigrali i Filip Mladenović, Luka Jović, Dušan Vlahović

Ne bi smeli tu da se zaustave, jer sasvim je jasno da rezultata nema bez kolektivne igre. Ali za ovakav doprinos – kapa dole Dušanu Tadiću i Aleksandru Mitroviću. Od 2006. takav tandem nismo imali. I pitanje je kad ćemo opet.

Da li za vas postoji dilema što se tiče najboljeg tandema u istoriji srpskog fudbalskog nacionalnog tima?

A tresao je mrežu na derbiju… Sikimić efektno, ali u svoju mrežu (VIDEO)

Obavezno pogledajte:DUŠAN BAJEVIĆ | Priče iz kraja #27

5 Komentara

    Tadic asistira a Mitar pakuje😂😂😂

    Tadic je napokon pronasao sebe u Ajaksu, najvazniji je igrac tima i nosilac ove nase reprezentacije

    Daj Boze da taj cudesni tandem i sutra protiv Portugala donese golove!!!!

    Imaju dobar učinak kada su na terenu to nije sporno samo sto kada su bitne utakmice svi zakažu pa i oni ,sutra ćemo videti koliko taj tandem može doneti na važnoj utakmici protiv Portugala

    Tadic je napokon pronasao sebe u Ajaksu, najvazniji je igrac tima i nosilac ove nase reprezentacije

Postavi odgovor