Mitrović vratio film 24 godine unazad: Da klinci zbog nas zavole fudbal - ko još voli da bude zamenjen?!

Zakasnio je na konferenciju, uz opasku da je kriv PR reprezentacije. Poručio je Piksi – on može da kasni! Osmeh je odmah bio prisutan na licu Aleksandra Mitrovića, koji je imao vrlo zanimljive odgovore uoči duela sa Slovenijom, koji je na programu u četvrtak od 15 časova.

Za protivnika samo reči hvale.

“Timska igra je najveći kvalitet. Protiv Danaca su pokazali dva lica. Imaju individualni kvalitet. Šoporar i Šeško su vrlo opasni, ali generalno mislim da neće biti iznenađenja. Igrali smo dva puta sa Slovencima, tako da se vrlo dobro znamo”, rekao je Mitrović.

Nije uspeo protiv Engleske, ali se nada da će zatresti mrežu protiv Slovenaca.

“Ja se nadam, bilo bi lepo da postignem gol. Mislim da smo u obe utakmice bili bolji u obe utakmice. Sigurno su sada drugačije okolnosti. Nadam se da ću nastaviti niz. Bilo bi perfektno da pobedimo i dam gol. Ali i da ne dam gol bilo bi prelepo”

O manama rivala nije hteo.

“Ne bih da pričam o slabim tačkama, ali sigurno da imaju mane. Posle utakmice možemo da pričamo o tome. Nema mnogo toga da se krije”

Na pitanje kako pamti 2000. godinu i utakmicu sa Slovenijom, dao je vrlo emotivan

“To su prva sećanja o reprezentaciji. Budi lepe uspomene. Tada sam krenuo da pratim fudbal. Sećam se da je bilo od očaja do sjaja. Sećam se Savinih golova, fenomenalna Drulina utakmica. Nadam se da ćemo i mi odigrati tako dobro. Da ćemo nekim klincima probuditi želju da se bave fudbalom”.

Zna se gde se najbolje oseća.

“Voleo bih da sve vreme budem u šesnaestercu. Zavisi naravno od utakmice”.

Na pitanje ko će šutirati penale, on ili Tadić – Mitrović je odgovorio:

“Vežbamo penale. Uglavnom je Duća prvi, pa posle njega ja. Nek bude penal, pa ćemo da se dogovorimo. Ako smo obojica na terenu, Duća će šutirati”.

Ne krije da je imao frustraciju posle odluke selektora da ga zameni protiv Engleske.

“Recite mi jednog igrača koji voli da bude zamenjen, posebno kad je EP. To su utakmice za koje se živi. Kada ste igrač, gledate sve iz svog ugla. Kada ste u poziciji selektora, onda je drugačije. Bio sam nervozan, ohladio glavu i nastavio da navijam za našu ekipu”.

Na konferenciji je saznao da se Dušan Tadić vraća u 11.

“Mi imamo jako dobru komunikaciju. Možemo da igramo zatvorenih očiju. Pokazali smo u prethodnim godinama da je tako. Mnogo nam olakšava kada je na terenu. Mi smo tu da izvršavamo zadatke koje selektor postavlja. Tim je ispred pojedinaca. To je uvek bilo tako. Nisam čuo da je selektor rekao, ali drago mi je da je tako”

Bonus video:

2 Komentara

    Mitar je bas zasreo u repki,msm da je on sledeci kapiten tima.

    Sve je to lepo u teoriji ali praksa je bitna moramo na terenu to izneti i pokazati ,ova reprezentacija moze mnogo

Postavi odgovor