Morati: Fudbal tone u osrednjost - odavno bih otpustio Inzagija

Masimo Morati, nekadašnji vlasnik Intera, osvrnuo se na situaciju u italijanskom velikanu, ali i u evropskom fudbalu uopšte.

Morati je legendarni predsednik “neroazura”. Na čelu kluba bio je od 1995. do 2016. godine i u tom periodu doneo je Interu pet titula prvaka Serije A, kao i Ligu šampiona.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Pred revanš duel četvrtfinala Lige šampiona sa Benfikom, Morati je za TMW radio govorio o šansama svog tima za plasman dalje (2:0) iz prvog meča, ali i o situaciji u domaćem prvenstvu.

Inter je trenutku na 4. mestu što svakako ne zadovoljava ambicije kluba i navijača.

“Svi željno iščekujemo tu utakmicu sa Benfikom koja postaje ključna jer nam veoma loše ide u domaćem šampionatu. Mislim da Inter ima 70 odsto šansi da prođe dalje, ima odličan rezultat iz prve utakmice, ali u Ligi šampiona sve može da se dogodi. Poznajući svoj karakter i činjenicu da sam otpuštao trenere nakon tri-četiri neuspeha nema dileme da bih Inzagiju odavno uručio otkaz i to bi verovatno bila greška”, rekao je Morati.

On je svojevremeno doveo Ronalda iz Barselone u Inter i neko je ko je uvek “pucao” na najviše ciljeve.

“Pritisak je sada u rangu ambicijama kluba i kvalitetom ekipe. Ako dovedete Ronalda onda je svima jasno da je cilj da osvojite sve moguće trofeje. U tom slučaju navijači van ne opraštaju neuspeh. Sada je drukčije. Koliko vidim fudbal generalno tone u nivo osrednjosti u svakom smislu”, zaključio je Morati.

4 Komentara

    Mislim da će Inzagi dobiti otkaz nakon sezone

    Morati vidi koliko se Inter muči da se vrati na staru slavu

    Misli da bi on opet bolje vodio Inter od sadašnje uprave

    U pravu je dobekle trebali si menjati nešto kad je krenulo sve nizbrdo srozao se Inter mnogo nazalost

Postavi odgovor