"Radonjić je bizaran i specifičan momak, mnogo je pio i bio problematičan"

Nekadašnji sportski direktor Rome Valter Sabatini dao je zanimljive izjave o Nemanji Radonjiću i njegovoj kratkoj epizodi u Večnom gradu.

Srpski krilni napadač je imao zanimljivu karijeru, pošto je kao tinejdžer zanat učio u rumunskoj akademiji “Hadži”, zatim je nastupao za mlađe kategorije Empolija, odakle se pridružio Romi.  Odskočnu dasku u karijeri stekao je pri povratku u Superligu, gde je branio dres Čukaričkog, a zatim i Crvene zvezde odakle se otisnuo inostranstvo.

Sabatini je otkrio da su Večnom gradu jesu verovali u njegov talenat, ali da je Srbin vodio previše buran život da bi uspeo u Romi.

“Doveo sam ga kao dete jer sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marseju za 12.000.000 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo”, rekao je Sabatini.

Pak, brzonogi napadač sada pravi pometnju u Italiji, pošto sjajne partije pruža u dresu Torina. Prošle sezone je imao samo epizodnu ulogu pod palicom Ivana Jurića, a tekuće se istakao kao jedan od najboljih pojedinca Bikova.

Sabitini kaže da je hrvatski trener, uprkos brojnim sukobima sa srpskim igračem sjajno uklopio Radonjića u tim koji je postigao tri gola u prva četiri meča Serije A.

“Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste ga integrisali u tim i napravili odnos sa njim, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline”, zaključio je Sabatini.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

7

3 Komentara

  Takvi teski momci poput Radonjica uz dobrog trenera mogu cuda da naprave!!!

  Odgovori

  Ja ga nikada ne bi doveo u neku ekipu, razlog je ta njegova problematicnost.

  Odgovori

  Ali da ume da bljesne i da odigra jeenu dobru partiju to je definitivno tacko.

  Odgovori

Postavi odgovor