Oblak se seća Beograda, Republiku Srpsku ima u DNK, a komšijski derbi ne može da dočeka: Definitivno su favoriti, ali…

Najveći adut Slovenije stoji između stativa. Jan Oblak je bedem koji će Srbija morati da probije ukoliko želi pobedu u komšijskom derbiju.

Čuvar mreže Atletika je dao veliki intervju pred utakmicu sa Orlovima za Ekipa24. Pričao je o raznim temama, dotakao se utakmice sa Srbijom, svojim poreklom…

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Slovenci su do Nemačke stigli preko kvalifikacija – bili su drugi u grupi sa Dancima, protiv kojih će igrati i na Prvenstvu Evrope.

“Treba povući crtu i ostati dosledan sebi – kada je dobro, ostati na zemlji i držati se te crte s jedne strane, a kada je loše, ostati normalan i držati se te crte s druge. To je način razmišljanja koji me vodi. Mislim da je na taj način najlakše prevazići teške trenutke i najbolje se nositi s izazovima dobrih, lepih. Kada je lepo, ne treba previše razmišljati da je sve savršeno, a kada je loše, ne treba razmišljati da je sve loše”, rekao je Oblak.

Svestan je da će utakmica sa Srbijom biti od velikog značaja.

“To je ta utakmica, sjajna utakmica, uveren sam da su ljudi u obe zemlje i šire veoma zadovoljni žrebom. Takođe, lokacija je odlična i dodatno doprinosi tome – sjajan grad, stadion, blizu naših krajeva. To lokalno rivalstvo svakako postoji i u tom smislu će biti izuzetno zanimljivo, ali će biti i izuzetno teška utakmica za nas. Srbija je definitivno favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da izvučemo nešto na ovoj utakmici, pre svega naravno želim pobedu. Posle poraza od Engleske, Srbija je pokazala veoma dobro lice u drugom poluvremenu – znamo koliko su kvalitetni, kakve igrače imaju, biće veoma teško. Ne zaboravljamo kako smo izgubili u Beogradu 1:4 i kako smo kod kuće došli do remija 2:2 u prethodnom izdanju Lige nacija. Ali verujemo u sebe, dati ćemo sve od sebe, svako će odraditi svoje na najvišem mogućem nivou i nadam se da će to biti dovoljno za nešto veliko”.

Dotakao se svog srpskog porekla, kao i činjenice da perfektno govori srpski jezik.

“To mi veoma znači. Moja mama je iz Republike Srpske i tamo imam baku koju rado posećujem svake godine. Takođe imam rođake, ujake, tetke. To mi mnogo znači. U Sloveniji imam porodicu s očeve strane, u Republici Srpskoj imam porodicu s majčine strane i ponosan sam na obe strane. U Škofji Loki sam živeo u naselju gde je veliki broj ljudi, većinska populacija, poreklom iz drugih republika bivše Jugoslavije i to je deo mene, za mene je to nešto normalno. Sa istim oduševljenjem uvek sam odlazio kod bake dole ili kod bake u Sloveniji – nikada nije bilo pitanje koga više volim, za mene je sve to moje i sve je isto”, zaključio je Oblak.

Bonus video:

2 Komentara

    Jedan od najboljih golmana na svetu ,eto kad on kaže sve ovo jasno je da strahuju od naše ekipe moramo to iskoristiti moramo uzeti tri boda

    Dobar je Jan Oblak, nece mu biti jednostavno dati gol.

Postavi odgovor