OPOMENA NA VREME: Srbijo, budi se - kako na terenu, tako i na tribinama!

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je poraz u prvom meču Lige nacija. Norvežani, predvođeni gol-mašinom Erlingom Halandom, spustili su “Orlove” na zemlju (0:1), a utakmica odigrana na Marakani bila je prava opomena pred nastavak katarske misije.

Opomena kako igračima i stručnom štabu, tako i navijačima jer su sablasno prazne tribine nešto što Dragan Stojković i njegovi izabranici nisu zaslužili.

Kult reprezentacije gradi se na svim utakmicama, a ne samo onim koje javnost proceni bitnim. U ostalom, Liga nacija je zvanično takmičenje. Pobednički mentalitet i odnos publike i igrača prave se na svim mečevima – bilo da je protivnik Norveška ili Brazil.

Srbija je posle duže vremena izgledala bledo, ali moguće da su se Tadić, Mitrović i ekipa samo uklopili u opšte sivilo. Ovim momcima potrebna je podrška i dokazali su da mogu sve kada tu istu podršku imaju. Ali su takođe i ljudi od krvi i mesa, pa im nije lako da igraju kada ih nakon svih uspeha dočeka prazan stadion.

Bio je ovo drugi vezani poraz našeg nacionalnog tima a oba su došla od skandinavskih reprezentacija. Posle Danske (0:3), skalp “Orlovima” uzela je i Norveška (0:1), a ono što može da brine je da naš tim nije postigao pogodak na te dve utakmice. Čak je i u pobedi protiv Mađarske (1:0) pogodak za našu selekciju postigao protivnički igrač – Srbija je Mađare savladala autogolom Nađa.

Dakle, poslednji gol koji je neki naš igrač dao jeste onaj čuveni Mitrovićev pogodak za pobedu u Lisabonu! Podatak koji bi morao da se popravi u narednim utakmicama.

Aleksandar Mitrović-Srbija-Portugal
Mitrović je poslednji srpski fudbaler koji je postigao gol za nacionalni tim! (FOTO: Guliver images)

Ovo je opomena koja ne boli, ali mora ozbiljno da se shvati. Srbiji je neophodno buđenje kako na tribinama, tako i na terenu a priliku za tako nešto imaće već u nedelju (20.45) kada će na Marakani gostovati Slovenija.

MITROVIĆ LJUT NA SRBIJU: Kako god da igramo, tribine su prazne!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Šampion internet poslovanja – Kompanija Meridian član eCommerce Asocijacije Srbije

 

8 Komentara

  Prvo treba da se budi teren,a on budi tribine!!!!

  Da bi posećenost na utakmicama bila bolja treba i rezultati da budu bolji ali mora marketing da se pojača kao i da se afirmišu navijači

  Ovim momcima potrebna je podrška i dokazali su da mogu sve kada tu istu podršku imaju

  Reprezentacija bi trebala da nam bude svetinja i da pratimo i bodrimo ih čak i kad gube

  Ali ovi momci zasluzuju podrsku vecu. Bas bas je bilo malo publike na mecu.

  Definitivno nesta treba menjati. A to je svakako pristup prema dresu sa grbom

  Ma nama je potrebno da se sve probudi. Jako jako lose izgleda repka sada.

  Naslov sve govori moramo bolje da igramo i jednostavno moramo podrzati naše momke

Postavi odgovor