Otkriveno zašto sin Laneta Jovanovića ne igra EP

4
Luković otkrio zbog čega Lazar Jovanović ne igra na EP Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Kadetska reprezentacije Srbije počinje pripreme za Evropsko prvenstvo, Selektor Aleksandar Luković je prilikom okupljanja sa spiska precrtao Lazara Jovanovića, sina proslavljenog srpskog fudbalera Milana Laneta Jovanovića.

Srbija se na EP u Mađarskoj sastaje sa Slovenijom, Italijom i Španijom u grupi.

Luković je sada otkrio i razlog zbog kog Lanetov sin ne ide na prvenstvo sa ekipom.

„Moram da podsetim da sam po preuzimanju ove generacije, napravio interni dogovor sa igračima i uspostavio kodeks ponašanja koji je u protekle dve godine bio ključni faktor u stvaranju pozitivnog ambijenta u ekipi. Selekcija je proces koji traje, jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, doneo sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića“, rekao je Luković i dodao:

“Ne bih voleo da se od toga napravi slučaj. Lazar je na prvenstvenoj utakmici u Kraljevu prilikom izmene u više navrata opsovao trenere svog kluba i to se jednostavno kosi sa normama i kodeksom ponašanja koji smo od prvog okupljanja uspostavili u nacionalnom timu. Pametan je momak, razgovarali smo o svemu i verujem da će mu ovo biti korisna lekcija za nastavak karijere. Reč je o igraču koji je, kao i svi iz ove generacije, budućnost srpskog fudbala i neko na koga u perspektivi ozbiljno računamo. Time bih stavio tačku na ovu temu i sve naše misli usmerio ka izazovima na Evropskom prvenstvu, počev od prve utakmice protiv Slovenije“.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Bonus video:

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime