Nije sve tako crno, ima i Belića

Ponovo je Partizan stupio na domaću scenu sa evropskog stuba srama i pokazao karakter, kvalitet i želju da se bori za sam vrh Superlige.

Šta to govori o srpskom prvenstvu je priča za drugi put, ali ponos crno-belih koji se izgubio u sjaju evropskih svetala vratio se na krovu tržnog centra Stadion.

Ponosa i karaktera je bilo, ali ideja je kao i tokom većeg dela sezona manjkalo, sve do tih poslednjih deset minuta, kada je srčanost Kristijana Belića i neosporiva želja Nemanje Nikolića do se dokaže pogurala Parni valjak.

Što se tiče inicijative na terenu, jasnog plana igre i timske hemije – tokom regularnog dela sve je bilo na strani IMT-a.

Kreativnost crno-belih svela se na duge lopte na Saldanju koji nije imao pravu podršku u napadu, odbrana je delovala raštimovano, Stojkovićeva strana je bila epicentar svih napadačkih akcija Novobeograđana, a Severinina uloga na terenu, samo zabavljačka.

Pak, nije sve bilo tako crno, bilo je i Belića, sada već po običaju svuda po terenu, a u 90. minutu i u kaznenom prostoru protivnika.

Radio je motor crno-belih čitave utakmice, trudio se, ulazio u žestoke duele, povremeno se i svađao sa izabraincima Nebojše Jandrića, a na kraju bio inicijator preokreta Partizana.

U tom periodu istakao se i Nikolić, kao organizator i egzekutor prelepe akcije koja je donela pobednički gol, a to što je Saldanja proslavio njegov pogodak i pre nego što je opalio okidač, možda je dovoljan pokazatelj njegovog kvaliteta.

IMT PARTIZAN 49
during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between IMT and Partizan at stadium FK Vozdovac (JNA) on September 03, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Borbenost Belića, želja Nemanje Nikolića i očajnost Parnog valjka da vrati status sile u srpskom fudbalu su neke slamke za koje će se navijači Partizana hvatati dok budu pokušavali da zaborave sve ono što se dešava iza kulisa.

Ponovo je bilo neprijtanih scena na tribinama, često će se pričati o upravi, a tek ponekad o fudbalu – i to je trenutna realnost kluba iz Humske.

Večerašnji duel na krovu je flaster za duboke rane navijača koji povremeno sanjaju o lepšim vremenima, a brzo se probude tmurnoj realnosti.

Maštanje o nekom boljem sutra večeras je dobilo na snazi i biće aktuelno barem još dve nedelje, koliko traje reprezentativna pauza.

Imaće u tom periodu vremena predstavnici Partizana da se saberu, analiziraju i shvate šta ih je dovelo u ovu situaciju, a šta je to što ih još uvek drži u životu, te je jedini recept za potpuni oporavak. 

I na pomolu je ili oporavak, ili stare priče – aplauzi za Belića, zvižduci upravi i tišina kada se postavi pitanje – šta dalje?

4 Komentara

    Malo potonu, malo se ozare kad im Belić donese pobedu, zar ne vide da se iz korena moraju menjati, pa ne može Belić 90 minuta da nosi igru

    Da im nije Belića ne bi ništa uradili, jadan su tim, bez vizije i taktike igre

    Na radost svih svojih navijaca vratio se Partizan na pobednicki kolosek i sa velikom energijom ide dalje!!!

    Svaka čast pojedincima partizana na prikazanoj zelji i borbenosti to je i najzaslužnije za ovakav preokret ali opet jedva opet uz ogromnu muku to ne valja nikako

Postavi odgovor