Fabrika štopera je opet u modi

Partizan je uspeo da se vrati za Beograd sa pozitivnim rezultatom iz Moldavije, u koji se dosta sumnjalo posle teškog poraza od Mladosti.

Neće Gordan Petrić moći u revanšu da računa na Igora Vujačića zbog direktnog crvenog kartona na startu drugog dela igre, ali se čini da je iz toga izvukao veliki profit.

Na mesto crnogorskog reprezentativca je uskočio 19-godišnji Mihajlo Ilić, novi biser iz čuvene omladinske škole crno-belih.

Hrabar potez je povukao trener Parnog valjka, iako nije imao drugu alternativu zbog prehlade Siniše Saničanina, ali pitanje je koliko bi trenera u tom trenutku riskirala sa njim.

Mladi Ilić je oberučke prihvatio priliku i ozbiljno se nametnuo da počne u revanšu pre iskusnijeg Saničanina, te možda i za vikend na gostovanju u Subotici.

Mihajlo Ilic 1
Foto: Starsport.rs ©

Odigrao je bez greške, nije uopšte komplikovao, “čistio” je situacije ispred svog gola i u tandemu sa Svetom Markovićem je umnogome olakšao posao golmanu Popoviću u odnosu na prvih 45 minuta.

Iako je ušao maltene nezagrejan, slobodno se može reći da je igrao kao “mator”, delujući autoritativno pored moldavske “legije stranaca”.

Pred njim su godine sazrevanja, učenja na svojim greškama koje će morati da se istrpe kako bi nastavio liniju štoperskih proizvoda iz “Zemunela“, ali pošto za šefa struke upravo ima bivšeg centarhalfa, koji je pokazao da ume sa igračima, čini se da je Partizan možda i dobio štoperski tandem sa njim i Markovićem na duže staze.

Na pripremama je pokazao da je i “jak” na lopti što se sve više ceni na evropskom tržištu kada su u pitanju centralni defanzivci, privikava se iz dana u dan na seniorski fudbal, te je možda sada pravi trenutak da mu se pruži veća šansa u domaćem šampionatu, jer će se jako teško desiti neki preokret u borbi za titulu.

Takođe, nije zgoreg pomenuti da je prošlog leta potpisao ugovor do 2027. godine.

Ukoliko se “izbrusi” kako treba, eto nove milionske prodaje u Humskoj, još od Strahinje Pavlovića

Meridian ima najbolje kvote

7 Komentara

  Svetla budućnost je pred Mihajlom Ilićem, samo da nastavi da se trudi

  Ma kakve bre milionske prodaje, čuvajte klinca trebaće vam

  Iz svakog zla izađe nešto dobro, da nije bilo crvenog kartona datog Vujačiću ne bi mogao mladi Mihajlo Ilić da pokaže šta sve može da doprinese timu

  Mali je novi Vidic,kazu da je vunderkind.

  Mali je strasan potencijal,samo da ga povrede zaobidju

  Ima Vazura da ga uvali za ogromne pare

Postavi odgovor