Kako je zakazala centrala u Partizanu?

Dosta se govori u poslednje vreme o Omladinskoj školi Partizana. I čini se da se ne proizvodi dovoljno materijala za prvi tim kao što je to bilo ranijih godina. Neki jednostavno nisu uspeli da prikažu sav potencijal, dok su neki dobili “čiste” papire u potrazi za novom sredinom.

I kod ovih drugih je, barem u ovom trenutku, napravljena jedna greška. Dešava se, naravno, da u moru dece neko bude loše procenjeno, što se kasnije nekad obije o glavu klubovima. A Partizanu se potkrala ta greška na startu ove sezone, kada je pustio Milana Aleksića u Radnički iz Kragujevca.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Verovatno su se mnogi u Humskoj u subotu frapirali kada su čuli da je mladi vezista tako olako napustio crno-bele i umalo im došao na njihovom terenu. Jer, 18-godišnji fudbaler je tip igrača koji fali Parnom valjku u centrali. Pre svega mislimo na brzinu i prostor koji uspeva sa njom da pokrije, što je maksimalno koristio Feđa Dudić od preuzimanja Radničkog. Kombinacija svega toga je stigla u vidi pogotka, kada se olako rešio Kovačevića i snažnim udarcem savladao Jovanovića.

Imao je Aleksić sigurno dodatnu motivaciju da se pokaže na stadionu Partizana i na neki način pošalje poruku drugima da su se ogrešili o njega. Uostalom, njegov učitelj u omladinskoj selekciji, Nenad Stojaković, je u neformalnom razgovoru za naš portal iskazao žal zbog njegovog odlaska i uveravao nas je da ima materijala da igra za prvi tim crno-belih.

I nekoliko meseci kasnije, sve vodi ka tome da je bio u pravu. I umesto što pokušavani eksperimenti na mestu “osmice” i što je šansa pružana strancima, možda bi sve bilo drugačije da je neko od šampionske generacije omladinaca dobio priliku. A, posle i doneo profit u klupsku kasu i “odužio” se na neki način za sve što mu je Partizan pružio.

Ovako, ukoliko bude poželeo Parni valjak da vrati Aleksića u svoje redove verovatno će morati da plati lepu cifru za njega. Ili će, možda, biti ovoga puta pametniji pa će promovisati Ognjena Ugrešića i dati mu šansu da raste uz Zahida i Natha, koji igraju u veznom redu, a da ne govorimo o uticaju Aleksandra Jovanovića, Nemanje Nikolića… Kažu da se iz grešaka uči, videćemo da li će to sportski sektor sprovesti i u praksi.

A, u isto vreme neka to bude i opomena što se loše radi sa Teleoptikom, jer da su neka srećnija vrema i da su Optičari u Prvoj ligi Srbije, deca bi za početak dobijala tu šansu da se “kale” i dobiju veliko iskustvo koje nosi igranje u drugom rangu, jer svi dobro znaju koliko je težak nivo fudbala i kakvi igrače imate u vidu protivnika.

Do tada…

Nikolić: Svima u Srbiji bi bilo zanimljivije da smo istrajali u borbi za titulu, sudije jesu krive, ali ne koliko i mi

Bonus video:

3 Komentara

    Umalo Radnički da dođe do pobede

    Nikad u partizanu ne gledaju u svoj mladi naraštaj, njih bukvalno odmah prodaju i to mi se posle obije o glavu i budžet!

    Nije ni prvi ni poslednji put da uprava Partizana donosi pogrešnu odluku u vezi nekog igrača i posle se kaju.

Postavi odgovor