Deportovani navijači Partizana

Navijači Partizana kojima je zabranjeno da uđu u Moldaviju, deportovani su nazad u Srbiju.

Grupu od 12 pristalica crno-belih je sačekalo neprijatno iznenađenje pri sletanju u Kišinjev, gde im je od pripadnika čuvara reda rečeno da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije i “zato što su Srbi”.

“Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan”, izjavila je navijačica koja se predstavila kao Mirjana.

Doneta je odluka da se sačeka do jutra, ali tada nije došlo do promene. Zabranjeno im je da uđu u zemlju, a povratne karte su morali da kupe o svom trošku i to pod, navodno, visokim cenama.

“Nakon što smo cele noći pokušavali da rešimo situaciju, deo deportovanih navijača je prvim jutarnjim letom napustio Moldaviju kupivši karte o sopstvenom trošku i to po paprenim cenama. Oko dva sata noću, svima je pojedinačno uručena i zvanična zabrana ulaska pa je nakon konsultacija sa ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja ne stiže. Drugi deo navijača će napustiti Moldaviju posle 14 časova letom za Bukurešt, takođe o sopstvenom trošku”, ističu navijači crno-belih iza Tviter profila “Partizan.net”.

Bonus video:

3 Komentara

    Ovo nam je za nauk da nikad ne idemo u Moldaviju , zemlju koja ne voli Srbe

    Mislim da je ovo velika sramota za Moldaviju i to ne sme proći nekažnjeno od strane UEFA

    Jesu naši navijači sli tako i treba ..naucice se pameti

Postavi odgovor