Partizan se oglasio: Sudija Mitić se otvoreno smejao u lice našim igračima

Fudbalski klub Partizan oglasio se nakon 1. kola Superlige protiv TSC-a, koja je završena nerešeno 3:3.

Partizan je u Bačkoj Topoli u 96. minutu ostao bez pobede u meču u kojem su viđena tri penala, jedan posle sudijskog zvižduka za kraj prvog poluvremena, poništen gol i crveni karton za crno-bele.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

“Nakon jučerašnje sjajne fudbalske predstave u Bačkoj Topoli, u kojoj je mogla da uživa celokupna sportska javnost u Srbiji, prinuđeni smo da se oglasimo, kako bi zaštitili igrače, klub i sve koji vole Partizan. Sinoć su gledaoci na stadionu, i u televizijskom prenosu imali priliku da vide i posvedoče deljenju (ne)pravde sudije Milana Mitića!

Od samog pocetka sudija Mitić je u svom “deljenju pravde” spojio dve karakteristike – veliko neznanje i tendenciozno suđenje protiv Partizana. Teško je i pobrojati sve njegove greške na štetu našeg kluba u prvom poluvremenu, ali navodimo samo one najočiglednije: Kod prvog gola TSC, jedan od igrača TSC-a se nalazi u ofsajd poziciji i ima uticaja na igru pre šuta igrača koji postiže gol.

U situaciji kada igrač Stojić bez lopte, namerno i grubo udara Nikolića koji trči ka lopti, a što su videli svi na stadionu, za sudiju Mitića nema ničeg spornog! Vrhunac neznanja i namere da ošteti Partizan, sudija Mitić je pokazao kada je nakon što je označio kraj poluvremena, dosudio sporan jedanaesterac za TSC! I ovom prilikom sudija Mitić je dopustio da se igra duže od vremena predviđenog za nadoknadu i imao očiglednu nameru da ošteti Partizan.

Ovom sudiji nije prvi put da ovo čini. Provokativno se i otvoreno smejao u lice partizanovim igračima, treneru i simpatizerima tokom cele utakmice, a i nakon završetka iste. Teško je i pobrojati sve greške Mitića u drugom poluvremenu, pa tako u 57. minutu sudija poništava regularan gol Markovića, usled navodnog ofsajda igrača Šćekića, čiji navodni duel sa protivničkim igračem nije imao uticaja na igru prilikom te situacije, te nema govora o ofsajdu! Nikome na terenu nije bilo jasno šta Mitić sudi i koja pravila primenjuje.

Potom sudija propušta da start igrača TSC Cvetkovića sankcioniše drugim žutim kartonom, ali zato na drugoj strani nema problem da igrača Kalulua zbog dva starta sankcioniše sa dva žuta kartona i prestrogo ga isključi iz igre, u utakmici koja je bila sportski dramatična, ali laka za vođenje jer nije bilo grubosti igrača na terenu.

Nezasiti delilac nepravde Mitić je tendencioznost i neznanje iskazivao tokom celog meča, a u 75.minutu na drzak način izmišlja kazneni udarac za TSC, iako se start Pantića nad igračem TSC dogodio van kaznenog prostora! I kao šlag na tortu, na samom kraju utakmice sudija svojevoljno odlučuje da vreme nadoknade od pet minuta, produži za samo njemu znano vreme čime je omogućio da ekipa TSC gol postigne van vremena koje je bilo određeno za nadoknadu! FK Partizan je ubeđen da je sudija Mitić postupao sa namerom i da sve greške koje je učinio na štetu našeg kluba ne mogu da ostanu nekažnjene, a sudija Mitić je nedostojan suđenja ovakvih i sličnih utakmica.

Skrećemo pažnju nadležnim u FSS, a posebno u sudijskoj organizaciji i Dejanu Filipoviću, obzirom da se ovo dešava na samom početku prvenstva! Ni na koji način ne prihvatamo svako širenje konteksta ovog dešavanja van fudbala. Ne želimo da tražimo alibi za rezultate, kao što to do sada nismo činili, ali moramo da kažemo istinu i zaštitimo trenera i igrače.

Svi koji vole Partizan su imali sinoć priliku da vide lepu, nadahnutu i organizovanu igru, da vide da su pojačanja, iako još uvek nedovoljno uigrana, donela veliki kvalitet ekipi i da uz dobar i predan rad Partizan može ostvariti zacrtane ciljeve u sezoni koja je pred nama. Poručujemo svima da se nećemo demobilisati, naprotiv i da nas ovakve nepravde samo ujedinjuju pred naredne utakmice. Odajemo priznanje našem treneru i igračima na borbenosti i prikazanom umeću. Napred Partizan!”, navodi se u saopštenju Partizana.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

2 Komentara

    Tek prvo kolo a evo šta se već desava .. strasno sad su svi krivi za remi

    I ja da sam trener a da izgubim prvu tekmu plakao bih,da nisu primili gol u 96min nebi ni plakali. Ali u nadohnadi neko je dobio crveni sto se automatski produzava vreme,neko je izbacio loptu u korner,pa cak su imali i jos jedan napad. Al taj naad nije bio dovoljan.
    I najjace mi radovanje za 3:2 lika pogodila lopta u stomak i odbila se a slavio je kao gol sa centra. :-)))
    Pozdrav.

Postavi odgovor