Pet stvari koje smo videli a nismo očekivali od Srbije!

Srbija je lider grupe E, barem dok se ne završi meč koji se igra večeras. U drugom meču se sastaju Brazil i Švajcarska, naši najveći protivnici za prolazak grupne faze. Napravljen je veliki korak, zahvaljujući golu Aleksandra Kolarova ali posao nije gotov.

Reprezentacija Srbije je čekala osam godina da se ponovo nađe na Mundijalu. Povratak je bio baš onakav kakav smo priželjkivali. Kostarika se pokazala kao čvrsta ekipa ali je slobodan udarac Aleksandra Kolarova doneo bodove našem timu.

Do kraja grupne faze su ostali mečevi protiv Švajcarske i Brazila. Prerano je da bismo pravili kalkulacije o prolasku u drugu fazu pa ćemo sačekati. Do tada ekipa srbije ima pet dana za odmor a mi ćemo videti pet utisaka sa ovog meča!

Dušan Tadić može i desno

Tokom prvog dela igre sigurno naš najbolji igrač! Bio je Tadić neverovatno koristan uz desnu aut liniju, napravio fantastično partnerstvo sa Banetom i doneo mnogo igri. Centrirao je, driblao, nameštao se tamo gde je bio najpotrebniji i briljirao.

VEČERAS IGRAJU ŠVAJCARSKA I BRAZIL!

Posebno je značajno bilo to što je Dušan Tadić u nekim momentima zno da zadrži loptu. Ono što možda i nije njegova glavna karakteristika dolazilo je do izražaja. Uspevao je da se zagradi, iznervira čuvare a onda ih predribla. Dovoljno za dobru partiju, biće Dušan značajan za igru Srbije i ovde.

SMS je poslat za Rusiju!

Poruka je poslata, ovaj mali stvarno košta milione. Desetine miliona. Stotine milione. Doktorska partija. Tačno je da je njegovo igranje uslovilo neka pomeranja u timu ali je ovakvom igrom Sergej pokazao da je on budućnost reprezentacije.

Mnogi su bili skeptični jer nije često igrao za A reprezentaciju. Demantovao je veoma lako. Kada ga okruže dva protivnička igrača a on stane na loptu pre nego će se okrenuti i promeniti pravac izgleda kao Guliver među Lilitancima. Takva je bila ova partija.

Maestralan štoperski tandem

Verovatno su srpski štoperi ovako dobro odigrali još kod Ilije Petkovića, u kvalifikacijama za Nemačku. Da ne poznajemo Milenkovića i Tošića rekli bismo da su braća koja igraju 15 godina u istom klubu. Toliko su se dobro razumeli.

ŠVAJCARCI SU NAŠ NAREDNI RIVAL!

Postoje mali problemi kada treba organizovati napad iz poslednje linije ali naša reprezentacija dobro rešava to. Ili je barem danas uspevala da reši. Prebacivanje lopte na tehnički dobre bekove ili spuštanje Milivojevića u zadnju liniju dopustilo im je da rade ono što najbolje znaju!

Selektorski debi

Prošao je odlično! Iako je bilo skeptika, Mladen Krstajić je položio ovaj prvi ispit. Možemo reći i da je dao uslov za upis druge godine, ako smo već u tom studentskom rečniku. Mnogo je posla pred njim ali je danas mnogo stvari funkcionisalo.

Igra Kostarike je dobro skautirana, znalo se kako mogu da nas poraze i to je sprečeno. Krenulo se dugim loptama na dva visoka igrača napred, nije uvek davalo rezultata ali je pokazalo pravac. Kako su se Kostarikanci oslobađali i počeli da igraju bilo je više prostora. Krstajićev tim je to iskoristio.

Aleksandar Kolarov kapitenski

Pojavila se informacija da je zaradio povredu tokom zagrevanja. Istog momenta smo se zabrinuli jer je Kolarov stvarno važan šraf. Čak se i jednom tokom meča požalio na bol, videlo se da se drži za leđa i da nije sve sjajno. Izdržao je i rešio meč.

A ONDA POSLASTICA – BRAZIL!

Uz dužno poštovanje Banetu Ivanoviću, rekorderu po broju mečeva, Kolarov je kapiten ovog tima. Strast, temperament i liderske sposobnosti to ilustruju. Pogodio je tamo gde se Navas nadao da neće i ostavio golmana Kostarike bez šansi. Zaslužio je gol zbog svega ostalog što je uradio na terenu!

Postavi odgovor