Piksi: Mitrović i Sergej mi napravili "problem", biće promena za Mađarsku

Piksi pali motore, Srbija nastavlja da se bori za Evropsko prvenstvo, pošto nas očekuju dueli sa Mađarskom i Litvanijom. Selektor Dragan Stojković je pre pitanja novinara imao opservaciju o transferima srpskih igrača, a onda se osvrnuo na predstojeće utakmice u kvalifikacijama.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO

Povrede su krojile i ovaj spisak Piksija, koji je želeo da do detalja otkrije zašto se pojedini nisu našli na spisku.

„Prvo bih želeo da dam neke informacije o igračima koji nisu sa nama. Radi tačnosti, da ne bude spekulacija. Lazović ima povredu zadnje lože, Lukić problem sa aduktora, Mašović slomljen nos, Terzić povreda aduktora, Ratkova povreda butnog mišića, iako je bio u trenažnom procesu. Vrlo brzo će biti spreman. Gaćinović ima povredu trbušnog zida, Grujić povreda gluteosa i Đuričić je imao pregled, magnetnu rezonancu i pre desetak minuta sam dobio informaciju da ima povredu zadnje lože, što je pauza od desetak dana, tako da će biti van stroja, iako je došao da se javi“, rekao je Stojković.

Piksi je želeo da pohvali naše fudbalere koji su napravili transfere tokom leta i zadovoljan je odlukama gde su naši najbolji momci izabrali da nastave kraijere.

“Imali smo zanimljiv prelazni rok i veoma sam ponosan kada igrači napreduju u svojim karijerama. I to čini mene zadovoljnim. Videli smo neverovatnu ekspanziju u Saudijskoj Arabiji. Interesantno je što su Mitrović i Sergej postali članovi Al Hilala. Meni su napravili problem, da pored svih utakmica koje pratim moraću da gledam i prvenstvo Saudijske Arabije. Golman Petrović kome je data šansa da debituje za A tim je postao član Čelsija. Babić je otišao u velikana iz Moskve, kao i mnogi drugi koji su ostvarili velike transfere. Imali smo Samardižća sa Interom, ali je bila stativa. Ubeđen sam da će već sledeće godine ostvariti transfer, što je podatak za ponos“.

Pred nama je utakmica sa Mađarskom i samo je ona važna, ističe selektor.

„Zadovoljni smo pozicijom koju imamo. Sigurno da može bolje, ali je moglo i gore. Drago mi je što će neophodni igrači biti u timu, za razliku od prošlog puta. Želimo da nastavimo dalje i nas zanima pozicija broj jedan ili dva. Cilj je EP i učinićemo sve da dođemo do toga. Moramo da verujemo u svoje snage. Ne bi trebalo da pričamo o onome što će doći. Ne treba upisivati bodove pre utakmice. Ljudi koji se bave ovim poslom gledaju malo drugačije. Nas zanima samo Mađarska, ne zanima nas Litvanija. Čim se odsvira kraj, okrećemo se njima. Imaju izuzetnog trenera, Marka Rosija i veoma ih respektujemo. Da ne pominjem Soboslaja, koji je igrač svestkog ranga i sigurno da je ovo derbi naše grupe. Mi moramo da budemo fokusirani na našu igru i tako dođemo do rezultata, uz poštovanje prema Mađarskoj, koja ima kvalitet“.

Činjenica da ćemo igrati bez publike protiv mađarske selekcije.

„Svaka kazna ma kakva ona bila predstavlja tužan događaj jer niko ne voli da bude kažnjen. Što se tiče domaćeg ili gostujućeg terena mislim da to danas nije toliko bitni jer su uslovi isti. Imate VAR sobu, imate teren i sve uslove da prikažete ono što želite. Žao mi je što nam dolazi veoma važan protivnik i što neće biti publike, ali koliko sam obavešten biće dece do 14 godina i to je neka slika kao protiv Švedske u Ligi nacija. Ali ne bih voleo da se suočavamo sa kaznama u budućem periodu, moramo da korigujemo naše ponašanje, ako je nešto zabranjeno onda je zabranjeno i to treba poštovati“.

Izostanak Saše Lukića će napraviti određene promene u veznom redu.

“Nisam srećan kada je igrač povrđen, ali s obzirom da se radi o veznom igraču, mislim da ćemo uspeti da nadomestimo izostanak Lukića. Imam veru u igrače koje sam pozvao i nadam se da će nedostatak popuniti kako očekujem“.

Mnogo se pričalo o odbrani reprezentacije poslednjih meseci, koja očigledno nije bila na nivou napada.

„Ne bih da pričam o sistemu i taktici, jer će se preneti, a ne bi bilo lepo da vam govorim neistine, a sutra bude nešto drugo. To je nešto za svlačionicu. Da će biti promena, biće ih”, rekao je Piki i dodao:

„Ja neću da pričam indivudualno, ali da mora da bude bolje – mora. Tako da biće nekih promena, tražimo pravo rešenje. Ne treba kritikovati, moramo da znamo da se branimo i napadamo“.

Za razliku od prošlog prozora, sada su igrači u punoj takmičarskoj formi.

“Ono što me raduje je činjenica da se igrači nalaze u takmičarskoj formi, spremni za izazove. Bio sam zabrinut protiv Bugarske, zbog termina, jer su momci bili u lošem stanju. Pored toga, bilo je povreda – Vlahović i Mitrović nisu bili sa nam. Bio sam u pravu što sam bio zabrinut”.

Lepršavost jeste važna, ali ono što se pamti i piše je rezultat.

“U ovom momentu mi je važna tabela. Želja mi je da ostavimo najbolji utisak, da budemo ekipa koja se pita, ali na kraju krajeva samo je rezultat važan. Onda ćemo da igramo tako. Ja sam neko ko voli dobar fudbal i znam da može da bude najlepša igra, ali samo u jednom slučaju – a to je kada igraju majstori. Kada igraju dunsteri, onda gubite vreme. Potpuna mobilizacija i želimo da je rešimo u svoju korist”, istakao je Piksi.

Bonus video:

2 Komentara

    Jel to znači da Vlahović i Mitrović nastavljaju sa reprezentacijom da igraju ili ne?

    Odgovori

    Au, 8 igrača mu je povređeno, zato i motra da pravi izmene i menja taktiku igranja

    Odgovori

Postavi odgovor