Kažis Maksvitis poručuje: Srbija nas neće dočekati sa crvenim tepihom i cvećem

janko bojan plocica

Srbiju sutra očekuje najbitnija utkamica u dosadašnjem toku Mundobasketa. Litvanci su savladali SAD i zakazali duel sa Orlovima.

Pred pomenuti meč oglasio se selektor Litvanije, Kažis Maksvitis.

“Imamo dvojake emocije. Ostvarili smo veliku pobedu protiv SAD, ali smo imali malo vremena da proslavimo istu. Moramo da zaboravimo prošli meč što pre, Srbija nas neće dočekati sa crvenim tepihom i cvećem, žele pobedu. Za sledeći meč neophodno je da se što pre oporavimo fizički, ali pre svega psihički”.

Očekivanja pred duel sa Orlovima…

“Tipičan srpski sastav, tipičan tim Svetislava Pešića. Igrate čvrsto, igrate dobru odbranu. Šta nije karakterestično za ovaj tim je veliki broj kontranapada. Srbija prosečno postiže 25 poena iz tranzicije, nekada je Srbija igrala duge napade, sa postavljenim akcijama. Naš cilj je da zaustavimo brzu igru rivala. Dve košarkaške nacije se susreću ponovo, što je uvek veliki izazov za obe strane. Pripremamo se za taj izazov”.

Udarne igle Orlova su Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov, što nije promaklo Maksvitisu.

Bogdanović i Milutnov su okosnica tima, ali uz njih tu su evroligaški igrači poput Gudurića, Dobrića, Stefana Jovića. Ako pričamo o talentu ekipe su izjednačene. Videćemo koji tim će biti bolji”.

Svetislav Pešić je poručio da će za pobedu protiv Litvanije biti neophodan odličan napad i odlična odbrana, sa čim je saglasan i trener Litvanije.

“Ako želite da pobedite u meču kao što je duel Srbije i Litvanije, moranje je dobra odbrana i dobar napad. U dosadašnjem toku Mundobasketa, rekao bih da imamo sličan stil napada i odbrane”, zaključio je Maksvitis.

Meč između Srbije i Litvanije zakazan je za 5. avgust sa početkom od 10:45, a tekstualni prenos meča UŽIVO možete ispratiti na Meridian sportu.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Prvo je izjavio da nije gledao utakmice Srbije a sad kaže da zna kako igraju, znači da pripremaju opasnu taktiku protiv nas

    Već vidim da će taktika Litvanije biti da izbace sa terena Bogdanovića i Milutinova i tako se osiguraju

    Kao i mi i oni su svesni da ih očekuje težak izazov ,dve skoro podjednake reprezentacije kvalitetom ..nijanse će odlučiti

Postavi odgovor