Počela rekonstrukcija Boke: Burdiso se vratio u klub!

Finale Kopa Libertadores donelo nam je sve ono što smo želeli. Odličan prvi meč, rezultatski neizvestan, tenzije pred drugi susret i spektakularan revanš. Boka je izgubila u drugom susretu i stvari u klubu su počele da se menjaju. Dobro poznato lice, Nikolas Burdiso, vraća se u klub u kom je ponikao.

Argentinac je završio igračku karijeru pre samo nekoliko meseci. Ubrzo je dobio poziv svog matičnog kluba i preuzeće funkciju sportskog direktora. Sa tim ovlašćenjima ide i jedina velika odgovornost. Moraće da izabere trenera koji će žuto-plave povesti u novu sezonu.

A RIVER SE BORI ZA TITULU SVETSKOG PRVAKA!

Nikolas Burdiso je rođen u pokrajini Kordoba, koja se graniči sa Buenos Ajresom. Svoju igračku karijeru gradio je i kroz omladinski i kroz seniorski tim Boke. Od 1999. do 2004. godine nosio je dres tima iz prestonice Argentine.

Veoma uspešnu fudbalsku karijeru nastavio je u Italiji, gde je godinama igrao. Branio je boje Intera, Rome, Đenove i na kraju Torina, u čijem se dresu i penzionisao. To ne treba da čudi jer Burdiso ima i italijanski pasoš, zbog porekla koje vuče korene iz Pijemonta.

Burdiso je zabeležio 49 nastupa za seniorsku selekciju Argentine. Dva puta je bio učesnik Mundijala, dva puta je igrao na Kopa Amerika, a takmičio se i na Olimpijskim igrama. Sa Argentinom je osvojio Svetsko prvenstvo za igrače do 20godina.

Ovo će biti prvi direktorski posao za dete kluba. U Boki se sigurno nadaju da bi Burdiso mogao da iskoristi svoje kontakte u Evropi, posebno Italiji i da ojača tim. Ipak, primarni zadatak će mu biti pronalaženje novog trenera.

MOŽE LI NEKO DA ZAUSTAVI REAL?

Giljermo Baros Šeloto, čovek o kom smo mnogo pričali u prethodnog Evrogol podkastu, dobio je otkaz nakon poraza u finalu Kopa Libertadores. On se držao svojih ideja, velika imena ostavljao je na klupi i to nije dalo rezultate. Rastanak sa trenerom koji je ranije vodio Lanus bio je neminovan.

’’Dugo sam čekao da se vratim na mesto gde sam formiran. Imam jasan cilj i znam kakvog trenera želim u klubu.’’, rekao je medijima na prvom obraćanju Burdiso. Za sada se kao Šelotovi naslednici pominju Skolari i Pekerman.

Postavi odgovor