Prijović – treći napadač kakvog Srbija nikada nije imala!

Dok Aleksandar Mitrović u Engleskoj vodi borbu za opstanak, a Luka Jović u Nemačkoj borbu za Evropu, Prijović se bori u Grčkoj. Dok je Dušan Tadić golgeterski nadprosečno efikasan, skroz su u drugom planu golovi koje treći srpski napadač postiže za PAOK.

Pošto smatramo da Aleksandar Prijović nije zaslužio ovakav tretman, vreme je da se pozabavimo njegovim brojkama u ovoj sezoni. Kako je po hijerarhiji u reprezentaciji on iza Mitrovića i Jovića, možemo zaključiti da Srbija dugo nije imala ovakvog trećeg napadača.

IMAJU LAK POSAO U NAREDNOM KOLU!

Iako je u novu sezonu krenuo sa minus dva boda, zbog incidenata sa kraja prošle sezone, PAOK je uspeo da stigne do čelne pozicije. Olimpijakos se traži, AEK nije na nivou od prošle sezone, a Atromitos nije tim koji možete da zamislite na čelu tabele.

Pored obaveza u domaćem prvenstvu, crno-beli iz Soluna su igrali i u Evropi. Prvo kvalifikacije za Ligu šampiona, a zatim i grupnu fazu Lige Evrope. Jedino u kupu, gde je igrao samo petnaest minuta, Prijović nije uspeo da zatrese mrežu protivnika.

Već nakon 26 mečeva u tekućoj sezoni Aleksandar Prijović je postigao 15 golova. Devet pogodaka došli su u grčkom prvenstvu, gde je noćna mora za defanzivce. Dao je gol protiv Bate Borisova u oba meča grupne faze, a u kvalifikacijama je pogađao protiv Benfike, Spartaka i Bazela kom je dao dva gola.

PAOK je trenutno prvoplasirani tim u domaćem prvenstvu i ne znaju za poraz. Imaju 13 pobeda i samo jedan nerešen rezultat, a za takav učinak mogu da zahvale svom najboljem strelcu. Postizao je gol na sedam mečeva, AEK-u i Arisu je mrežu tresao dva puta.

ZADATAK U KUPU JE JOŠ LAKŠI!

Samo je Kouluris iz Atromitosa trenutno na boljem golgeterskom učinku od srpskog napadača. Golgeter trećeplasiranog tima je do sada postigao 11 golova, ali je pitanje da li će njegov tim uspeti da održi ovakvu formu. Svakako, Prijović će biti u konkurenciji za najboljeg strelca prvenstva.

Ovako dobra sezona samo se nadovezuje na prethodnu. Tada je Prijović takođe bio nerešiva enigma i postizao je golove kada god je hteo. PAOK je prošle sezone završio na drugoj poziciji, sa šest bodova manje od šampiona, ali nakon tri oduzeta boda.

Tada je Prijović imao jaku konkurenciju ali je sa njom lako izašao na kraj. Sa 19 postignutih golova bio je za dva ispred Ansarifarda, koji je sada u Notingemu. Trećeplasirani na toj listi bio je Konde, koji se prethodnog leta pominjao kao pojačanje Crvene zvezde!

LIGA EVROPE SE NASTAVLJA BEZ SOLUNSKOG TIMA!

Grčki kup se u uvodnoj fazi igra po grupama i očekivano je da Paok prođe te početne prepreke. Kako nije bilo potrebe da Prijović igra, u tom takmičenju se nije isticao previše. Ali, u završnici turnira će sigurno provoditi više minuta na terenu.

Aleksandar Prijović nije mnogo igrao ni za reprezentaciju, jer je konkurencija paklena. Dobio je priliku u poslednjem meču Lige nacija, kada je protiv Litvanaca uspeo da postigne gol i upiše asistenciju. Računajući i taj pogodak, Prijović ih je ove sezone skupio već 16! Prethodne sezone se zaustavio na 28 u svimtakmičenjima.

Postavi odgovor