Premijer liga: Prelazni rok u svetlu londonskog tandema

Letnji prelazni rok u Premijer ligi se završio u četvrtak, a uz par ograda, može se reći da su ga obeležila dva kluba iz Londona. Totenhem i Fulam su postali svojevrsni rekorderi i time, svaki na svoj način, obeležili protekli period.

Fulam je bio prisutan u etru skoro svakog dana,  a razloge zbog kojih je ova ekipa posebno zanimljiva srpskim ljubiteljima fudbala ne treba posebno objašnjavati. Izazovi koji se nalaze pred Slavišom Jokanovićem i Aleksandrom Mitrovićem će biti daleko veći nego prošle godine, s obzirom na snagu konkurencije koja vlada u Premijer ligi. Svesni situacije, u klubu su bili veoma aktivni tokom prelaznog perioda, štaviše, tim Šahida kana je bio najaktivniji.

Premijer liga: Novi, a troše kao ,,stari“!

Fulam se posle četiri godine boravka u Čempionšipu vratio u društvo najboljih sa namerom da tu i ostane. Povratak je obezbeđen pobedom nad Aston Vilom u finalu plej-ofa i odmah potom je usledilo planiranje sledeće sezone. Ne treba sumnjati da je veliki uticaj na opremanje sastava imao i Slaviša Jokanović, čiji su usvojeni predlozi bili kamen temeljac sjajnog rezultata prethodne sezone.

Na Krejven Kotidž je došlo dvanaest fudbalera, od kojih četvorica imaju status pozajmljenih igrača. Suma od preko sto miliona funti je novi rekord u potrošnji za timove koji su neposredno pre toga obezbedili promociju. Poslednjeg dana Fulam je takođe probio neke barijere pošto su potpisani ugovori sa čak petoricom igrača, među kojima je i novi klupski rekorder Andre Zambo Anguisa.

Slaviša Jokanović ima zadatak da se dokaže u Premijer ligi

Jokanović sada ima na raspolaganju veoma ozbiljan sastav, što znači i veliku obavezu da se i sam potvrdi kao stručnjak. Samim tim što mu je poveren tim u kome su svoje mesto našli Seri, Mitrović, Širle, Anguisa, Vijeto i ostali, dovoljno govori koliki ugled ima u porodici Kan.

Dok je Fulam trošio, sasvim drugačije se ponašao Totenhem. Klub iz severnog dela Londona je prelazni rok proveo u ,,zimskom snu”, čekajući da se krajem godine preseli na novi stadion. Da je u pitanju stari, rekli bismo da na Vajt Hart Lejn nije došao ne samo niko koga je Poketino želeo, nego niko uopšte.

Sve kvote za prvo kolo Premijer lige se nalaze ovde

Takav slučaj nije zabeležen u poslednjih petnaest godina, odnosno od kako je ustanovljen letnji prelazni rok. Izgradnja stadiona se i navodi kao najveći razlog, međutim, ne treba ispustiti iz vida da Totenhem ima odličnu ekipu u kojoj preovlađuju mladi fudbaleri. Kvalitet takođe nije sporan pošto su sve pozicije odlično pokrivene. Zanimljivo je da je Totenhem i prošle godine bio prilično miran, pa je prvo pojačanje stiglo tek nekoliko dana pre kraja roka.

Ambicije će ipak morati da budu umanjene za neku nijansu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog snage par timova koji su najveći kandidati za titulu.

Postavi odgovor