RIKARDOV JURIŠ NA REKORD: Da li će postati najbolji strelac Partizana u istoriji?

Rikardo Gomeš stigao je prošlog leta u Humsku sa ciljem osvajanja titule,a do kraja proleća imaće šansu da postane najbolji strelac kluba u jednoj sezoni.

Za sada primarni razlog zbog kojeg je stigao deluje kao teško ostvariv, ali Rikardo ima neverovatnu individualnu sezonu u Partizanu. U samu završnicu prvenstva ulazi jureći rekord!

Afrički fudbaler postigao je do sada čak 31 gol, i prvi je fudbaler Parzizana koji je u 21. veku prešao broj od 30 golova u sezoni. Počev od susreta sa TSC-om u trećem kolu plej-ofa kreće “lov” na dve legende crno-belih: Sava Miloševića i Mateju Kežmana.

Milošević, sa kojim je Rikardo sarađivao u prvom mandatu u Partizanu, u sezoni 1994/95 postigao je 34 gola,u sezoni kada je klub osvojio duplu krunu

U narednih šest ili sedam utakmica, u zavisnosti od ishoda polufinalnog duela Kupa Srbije sa Vojvodinom, Rikardu su potrebna četiri gola da nadmaši bivšeg trenera.

Apsolutni rekorder Partizana je Kežman. U takmičarskoj 1999/2000 postigao je 35 pogotka. Ta sezona upamćena je kao najefikasnija u istoriji kluba, jer su crno-beli tresli mreže čak 133 puta u svim takmičenjima, ali na kraju nisu osvojili nijedan trofej, detalj koji baca malu mrlju na veliko ostvarenje.

Rikardo je dosad golove rasporedio na sledeći način: 23 u Superligi, sedam u Evropi, jedan u kupu. Ukupno 31.

Ipak, potrebno je skrenuti pažnju da se danas igra više utakmica nego krajem prošlog veka. Rikardo je već odigrao osam utakmica više od Miloševića i šest od Kežmana a do kraja će taj broj porasti za još barem šest takmičarskih mečeva.

Sveukupno gledano, Gomeš će ako nastavi u istom ritmu imati priliku da prestigne obojicu i upiše svoje ime zlatnim slovima u istoriju Partizana.

SADIK POSLAO ZAHVALNICU IZ ŠPANIJE: Partizan me je želeo kada niko drugi nije, prema tom klubu osećam samo ljubav

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Dejan Nedić: “Neuhvatljiv” tandem, VAR tehnologija, Feliks Brih… | Sport Fokus Podcast EP45

4 Komentara

    Rikardo Gomeš je jako blizu postizanja istorijskog rekorda U PARTIZANU I TO CE REALNO I DA POSTIGNE!!!!

    Sve se to namesta kako treba,ne kad mi zelimo nego kad su igraci spremni.Tako da si u pravu.

    Sve je ovo lepo u teoriji ali u praksi neće osvojiti titulu niti će postati najbolji strelac kluba u jednoj sezoni

    Sta je tu je kasno ljudi shvate neke stvari.

Postavi odgovor