PROCENTI, PREMIJE I BONUSI: Umar Sadik doneo je pravo bogatstvo Partizanu!

Mnogi su bili skeptični kada je posao zaključen, ali vreme je pokazalo i dokazalo da je Partizanov transfer Umara Sadika u Almeriju jedan od najboljih koji je klub iz Humske realizovao u poslednjih dvadeset godina!

Sinoćnjim plasmanom u Primeru pomenutog kluba stekli su se uslovi za najveći bonus najveći bonus koji sleduje crno-belima, u visini od tri miliona evra, ali to nije sve, jer se crno-belima smeši još novca od sjajnog Nigerijca.

Kada se sve sabere Partizan je na transferu Sadika zaradio ukupno devet miliona evra! Prilikom prelaska u Almeriju fiksno su zaradili pet i po miliona na ime obeštećenja ( prodali su 50% ekonomskih prava na igrača) ali bonusi koje je generalni direktor Miloš Vazura “ubacio” u transfer skoro da su duplirali zaradu u Humskoj.

U sepmtebru je crno-belima “legao” prvi od većih bonusa sa Nigerijca – pola miliona evra za postignutih 25 golova u Segundi.

Od tog momenta Partizanu je ostalo samo da čeka razvoj situacije, Almerija je igrala sjajno a crno beli su obezbedili zaradu u svakom slučaju. Naime u slučaju plasmana u Primeru ( što se i dogodilo) sledovao im je bonus od tri miliona evra, ali i ukoliko Almerija proda Sadika pre toga očekana zarada bila bi odlična.

Partizanu pripada 40 odsto od Sadikovog narednog transfera. S tim da čelnici Almerije mogu da otkupe 30 odsto za 3.000.000 evra, tako da bi nama ostalo deset procenata. Međutim, postoji i rok do kada to mogu da urade, a on ističe uskoro – pojasnio je generalni Vazura pre nekoliko meseci.

Bonus za plasman u prvu ligu sinoć je aktiviran, a Partizanu ostaje još deset odsto procenata od dalje prodaje napadača. No, to nije sve pošto klub iz Humske računa na još bar jednu finansijsku injekciju od istog igrača ovoga leta.

Naime, u ugovoru crno-belih i Almerije postoji i klauzula o broju odigranih mečeva Sadika i po njoj Partizanu će pripasti bonus od dodatnih pola miliona evra ukoliko fudbaler odigra 75 mečeva za španski klub, ali na svakoj utakmici na terenu mora da provede ne manje od 45 minuta.

Sadik je dogurao do 74 utakmice, i u slučaju da ga Almerija ne proda već na narednom meču doneće još novca crno-belima.

Ipak ukoliko Umar bude prodat ovog leta Partizan će zadovoljno trljati ruke jer mu sleduje 10 procenata od sledećeg transfera što može biti i dosta veća cifra od pomenute.

Kako god da se okrene, transfer Umara Sadika ispostavio se kao jedan od najboljih poslova Partizana, a sam Nigerijac postao je najskuplje prodat internacionalac iz jednog srpskog kluba!

PARTIZAN SLAVI SADIKA: Almerija je u Primeri, crno-beli su bogatiji za tri miliona, a i Zvezdu očekuje lep profit!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Sandra Afrika – Fudbaleri i pevačice su dobra kombinacija, ali… EP28

3 Komentara

    Partizan je os Sadika imao visestruku korist!!!!

    Uhhh kako će Partizan lepo da se opari od ove promocije Almerije u primeru.

Postavi odgovor