ŠOKANTNE TVRDNJE ŠPANSKOG "ASA": Mesi je promoter Saudijske Arabije, Argentina namerno izgubila?

Uticajni španski list “As” plasirao je bombastičnu vest sa naslovom “Da li Leo Mesi promoviše Saudijsku Arabiju”.

Pomenuti medij tvrdi da je Argentina na čelu sa Mesijem pustila Saudijce!

– okantna pobeda nas ne tera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svetskog prvenstva (posle Katara), već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Mesijeve Argentine (trajao je tri i po godine), tima koji je trebalo da osvoji Svetsko prvenstvo. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije – navodi se u tekstu koji je šokirao čitav svet!

Takođe se navodi da je Mesi nedavno potpisao milionski ugovor sa vladom Saudijske Arabije.

– U maju, verovatno najboljiu i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor specifično govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primeti da Saudijska Arabija hoće Svetsko prvenstvo 2030. godine – navode Španci.

Ide se tako daleko da se kaže da je Mesi dobio novac kako bi “oprao” imidž Saudijske Arabije posle ubistva Džamala Kašogija.

– Mesijev marketinški ugovor u kome dobija neverovatnu količinu keša da promoviše državu je posmatran kao pranje imidža zemlje, kako bi se zataškala kršenja ljudskih prava, uključujući i ubistvo novinara Džamala Kašogija, kršenja ženskih, LGBT prava i prava svih onih koji su protiv prvog čoveka države Mohameda bin Salmana – isitče se u tekstu.

Podsetimo, Saudijska Arabija je u Kataru napravila istorijski uspeh deklasiravši Argentinu za samo pet minuta.

2 Komentara

    Ovo su teške optužbe na račun Mesija, vidim da će pasti neka tužba uskoro

    Ne znam šta je ali ako i ovde nameštaju utakmice pnda su bas jadni

Postavi odgovor