Orlovi najviši na Evropskom prvenstvu, Danci starost pravdaju poređenjem sa vinom

Nešto manje od 48 sati ostalo je do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Nacionalni timovi odrađaju poslednje pripreme za prestižni turnir Starog kontinenta, dok navijači nestrpljivo iščekuju prvi sudijski zvižduk.

Međunarodni centar za sportske sudije (CIES) sproveo je brojna istraživanja najboljih evropskih reprezentacija, a izabranici Dragana Stojkovića našli su se na čelu jedne liste.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Naime fudbaleri Srbije su najviši na Evropskom prvenstvu. Prosečna visina našeg tima iznosi 186,5 cm, a odmah iza Orlova nalazi se rival iz grupe – Danska, sa prosekom od 186,2 cm.

Danci su dospeli u vrh tabele i po drugim karakteristikama. Nalaze se na deobi trećeg mesta sa Švajcarskom, Poljskom i Hrvatskom kada je u pitanju prosečna starost ekipe (28,2 godine), a uzdaju se da će biti poput vina, što stariji, to i bolji. Ispred navedenih selekcija su samo Nemačka (28,6 godina) i Škotska (28,8 godina).

Zanimljivo je da su Danska i Albanija jedine ekipe na turniru koje neće predstavljati ni jedan jedini igrač iz domaćeg šampionata.

Bonus video:

3 Komentara

    Srbi su nacija visokih ljudi!!!!

    Mozda je ta nasa visima i prednost Orlova

    To je jedino oružje naše ,skok igra i mi bi morali preko centarsuta i prekida svima da stvaramo mnogo problema

Postavi odgovor