"PA, NISAM UBIO ČOVEKA, NEGO SVIRAO PENAL": Obradović se oglasio nakon oslobađanja optužbi!

Fudbalski sudija Srđan Obradović, odlukom Vrhovnog kasacionog suda, oslobođen je optužbe da je zloupotrebio službeni položaj.

Arbitar iz Jagodine bio je optužen da je na utakmici Spartak – Radnički, koja je odigrana 12. maja 2018. godine u Subotici, zloupotrebio svoj položaj. Obradović je favorizovao domaći tim, dosudio je penal za Subotičane.

Viši sud Posebnog odeljanja za suzbijanje korupcije u Novom sadu osudio ga je na 15 meseci zatvora i zabranjen mu je rad u fudbalu u trajanju od deset godina.

Apelacioni sud je prvostepenu kaznu od petnaest meseci preinačio i smanjio za tri meseca, a 10 godišnja zabrana je potvrđena.

Međutim, nakon žalbe Vrhovni kasacioni sud ga je oslobodio optužbi uz obrazloženje da kao fudbalski sudija nije imao svojstvo službenog lica.

– Imali smo snage do kraja i verovali smo da je pravda dostižna. Samo moja duša zna kako sam sve ovo izdržao i preživeo, torturu koja je trajala četiri godine. Ali, na kraju je pravda zadovoljena. Očistio sam obraz. Ružno je kada u medijima piše uz vaše ime robija… Nisam ubio čoveka, svirao sam kazneni udarac. Ružno je, to je gledala moja porodica, roditelji, deca – kaže Obradović za Informer i dodaje:

– Prolazio sam kroz pakao četiri godine. Naravno da mi je pao kamen sa srca, jer je van svake pameti ići 15 posle prve presude pa 12 meseci u zatvor zbog jednog svirano kaznenog udarca. Mislim da bih bio jedini na svetu koji bi zbog kaznenog udarca išao u zatvor. Ne znam zašto se sve ovo dešavalo, ne želim da ulazim u to.

Više nema pravnih prepreka da se Obradović vrati u Sudijsku organizaciju.

– Očekujem da me Fudbalski savez vrati i na listu sudija Super lige. Meni to pripada. Istog momenta su me uklonili kada je sud mene osudio na 10 godina, to je van svake pameti. Nekoga ko je svoj život posvetio fudbalu da ga udaljiš deset godina sa terena zbog jednog kaznenog udarca. Kakvi su sve kazneni udarci svirani u svetu i niko nije odgovarao zbog toga. Ne vidim zašto bih ja – poručio je arbitar iz Jagodine.

OPRAŠTAJU MU NEUSPEH: Predsednik FS Italije želi da ubedi Manćinija da ostane selektor

OBAVEZNO POGLEDAJ: DUŠAN SAVIĆ: Zvezda je pre 30 godina igrala kao Barselona sada!| Meridian Sport Fokus

 

8 Komentara

  Mogu misliti kako se osecao sve ovo vreme od 2018. Velika stvar da je pravda zadovoljena,i da je oslobodjen,da mu je obraz cist za sve ,i da mu je data sansa za novi zivot….

  Nece mu pomoci to sto ide na savest ljudima,mnogo toga se vidi,pogotovo loseodrednice.

  Hahahahaha dzaba se peres ne možeš to svirati druže

  Srdjan Jovanovic izgleda da je svemoćan. Čim sada nije kriv sve mi postaje sumnjivo.

  Ma ko zna sta se sve tu desava,oni nikako da istinu jednom plasiraju.

  Uvek neko nekoga cuva,neka ledja ima sigurno.

  Kako se covek pere sada. I opraće se ja sam ubedjen.

  Pa nisi druze ubio coveka ali si uticao na sportski rezultat i to direktno. Sta je nego krivicno delo.

Postavi odgovor