Spasić prijavio UEFA meč Srpske lige: "Ovo je za zatvor" (VIDEO)

Nekadašnji FIFA sudija, danas suspendovani kontrolor Ninoslav Spasić, prijavio je aktere sumnjivog meča 21. kola Srpske lige „istok“, između Meševa i zaječarskog Timoka 1919 (1:2) Evropskoj kući fudbala (UEFA).

Spasić je dostavio prijavu u odeljku koji je posebno namenjen za prijavljivanje sumnjivih utakmica, uz prateće kvote, i video-zapis.

“Poštovani, upozoravao sam nedelju uoči utakmice šta će se desiti. Ovo je skandal ozbiljan kriminal, igrali su sedmi, protiv ekipe iz donjeg dela tabele. Kladionice su regovale, ali sa zakašnjenjem. Kao nekadašnji sudija FIFA, uvek se borim za regularnost. Posle skandaloznih golova i završetka utakmice prema očekivanjima, morao sam da se javim i prijavim neregularnosti… Ovo je za zatvor“, između ostalog stoji u prijavi s potpisom Ninosava Spasića.

Iz UEFA je dan kasnije stigao mejl na adresu nekadašnjeg sudije iz Surdulice.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

„Hvala Vam gospodine Spasiću na javljanju. Za Vašu informaciju, dostavljeni materijal prosleđen je odeljenju za borbu protiv nameštanja UEFA i očekujte dalje informacije oko dotičnog predmeta“, saopšteno je iz Niona.

U razgovoru za Sport klub, Ninoslav Spasić kratko je poručio:

„Upozoravao sam sedam dana ranije šta će da se desi. Niko nije ni reagovao, niti osetio potrebu da se oglasi uoči utakmice, čak ni posle. Pogledajte samo skandalozne golove, ljudi su se smejali kakvoj lakrdiji su prisustvovali. Pitam se samo dokle će ova bruka, u režiji rukovodstva istočnog regiona i FSS, da traje. Javna je tajna da se utakmice nameštaju i niko ne reaguje. Ko će uopšte da gleda utakmice, šta sledi u nastavku sezone. I nije toliko bitan aktuelan trenutak, koliko trajna šteta naneta fudbalu. Sa ovim ljudima, odgovorno tvrdim, srpski fudbal ne može dalje.“

Prijavljivanje sumnjivih utakmica UEFA nije novost. Poseban odeljak, namenjen dostavljanju prijava spornih mečeva, postoji i na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Pogotovo potenciran drugi pogodak gostiju, uz veliku grešku golmana Meševa.

Bonus video:

5 Komentara

    Stvarno smesna utakmica,namestena.Aaktere ove bruke udaljiti iz fudbala zauvek.

    Uefa ima puno posla kod nas,stvarno je sve zacarano

    Bravoo za ovaj potez,pokazao se kao ljudima

    Nijr ovo prvi put da se ovo desava na nasim terenima. Ovo je stbarno smesno. Ovako nesto je za analizu.

    Videcemo kakao će Uefa da reaguje na ovu prijavu Ninoslava Spasica.

Postavi odgovor