Sterling medijima: Samo na sekund razmislite na koji način doprinosite raspirivanju rasizma

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling oglasio se na Instragramu nakon što ga je jedan od navijača na Stamford Bridžu, tokom duela sa Čelsijem u Premijer ligi, vređao na rasnoj osnovi, a kako bi poručio medijima „da razmisle o tome na koji način doprinose raspirivanju rasizma“.

Londonski klub i nadležni organi ispituju snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem može da se čuje kako 24-godišnjeg reprezentativca Engleske neko iz publike vređa na rasnoj osnovi.

Međutim, Sterling nije želeo da ćuti, iako sebe opisuje kao osobu koja ne priča mnogo, pošto je na svom profilu na Instagramu objavio važnu poruku, uz fotografiju sa spornim naslovima iz medija, u kojoj između ostalog objašnjava zašto bi novinari sve igrače trebalo da tretiraju na isti način.

Građani protiv Evertona žele da se oporave od poraza u Londonu!

“Ne oglašavam se često, ali kada imam šta da kažem i želim da to drugi čuju nikada neću ćutati. Što se tiče onoga što se dogodilo na utakmici sa Čelsijem videli ste moju reakciju, mogu samo da se smejem jer i ne očekujem bolje”, napisao je Sterling, a zatim ukazao na priložene naslove koji o istom postupku belog i crnog igrača pišu na različit način.

“Uzmite za primer dvojicu mladih igrača koji tek počinju svoje karijere i koji su učinili dobru i lepu stvar. Oba igrača kupila su kuće svojim majkama koje su uložile mnogo ljubavi i vremena da im pomognu da budu tu gde su danas. Ali, pogledajte samo kako je to ispraćeno u novinama, kako je ispraćena vest o belom i crnom igraču. Mislim da je ovo veoma neodgovorno prema dvojici igrača koji nisu uradili ništa pogrešno. Mislim da je to neprihvatljivo. Ovo raspiruje rasizam i agresivno ponašanje pa bih voleo da poručim novinarima koji ne razumeju kako do rasizma dolazi da samo na sekund razmisle na koji način oni tome doprinose i da daju svim igračima isti tretman”, poručio je Rahim Sterling.

Sterling Instagram
Foto: Screenshot

Postavi odgovor