Tuhel ponovo u sukobu sa nadređenima: Uprava Bajerna dala žuti karton temperamentnom Nemcu

Poznat je Tomas Tuhel po svom temperamentu i čestim sukobima sa nadređenima, poznati su i Bavarci po tome što ne trpe nikakvu neposlušnost – zato je Julijan Nagelsman i dobio ispisnicu.

Sudar ove dve strane u jednom trenutku činio se neizbežnim i samo  je 180 dana bilo potrebno da dođe do “neprijatnog razgovora”. Kako  javljaugledni “Bild” upravi Bajerna su zasmetale Tuhelove javne kritike na račun pretpostavljenih u klubu, i Nemcu je pokazan žuti karton.

Naime, Uli Henes, Herbert Hajner, Karl-Hajnc Rumenige i Jan-Kristijan Drisen, sazvali su sastanak tokom reprezentativne pauze u kom je Tuhel upozoren da obrati pažnju na ponašanje i smiri emocije u budućnosti.

Nemački stručnjak je imao sličnih problema u gotovo svakom klubu u kom je radio. Sa Majncom je sporazumno prekinuo saradnju posle sedam godina, a direktor kluba Kristijan Hajdel je tada opisao Tuhela kao “brilijantnog, ali izuzetno teškog za saradnju”.

U redovima Borusije Dortmund, koju je zastupao od 2015. godine do 2017. godine se takođe u više navrata sukobio sa šefovima kluba.

“Sportski direktor Mihael Cork i ja smo se umorili sarađujući sa ovim stručnim štabom. U Dortmundu se ne radi samo o rezultatima, bitne su i osnovne vrednosti kao što su poverenje, poštovanje, komunikacija, autentičnost, identifikacija. Radi se o lojalnosti”, govorio je izvršni direktor Dortmunda, Hans Joakim-Vacke o Tuhelu.

Na kraju, Nemac je svoju odiseju u Čelsiju, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, završio sukobom sa novopečenim gazdama Plavaca, nakon što je javno kritikovao nedostatak aktivnosti na tržištu. Tod Boli je zapamtio jednu Tuhelovu opasku tokom predsezone i uručio mu otkaz posle poraza od zagrebačkog Dinama u Ligi šampiona.

Jasno je da ni rigorozni Bajern neće trpeti “Tuhelove bubice”, a o njegovoj budućnosti na Alijanc areni se već uveliko spekuliše zbog bledih izdanja na terenu.

BONUS VIDEO:

7

11 Komentara

  Neće se zadržati još dugo ako nastave sa ovakvim rezultatima

  Odgovori

  Kako mu ide po klubovima za mesec dva će mu i Bajern uručiti otkaz, on kao da namerno sabotira svoju karijeru

  Odgovori

  Tomas Tuhel je do sada imao neviđenih problema zbog svog jezika i nikako da se promeni

  Odgovori

  Posle velikog uspeha sa Celsijem Tomasu Tuhelu ne napreduje karijera onako kako bi on zeleo i kako zasluzuje!!!Pored sukoba sa nadredjenim,nema trenutno ni veliku efikasnost u rezultatima!!!!

  Odgovori

  Nikako da se opameti, konstantno ponavlja iste greške a sve na svoju štetu

  Odgovori

  Samo neka nastavi da ulazi u sukob sa nadređenima pa će ubrzo ponovo na biro za nezaposlene

  Odgovori

  Sve mi se nešto čini da će ubrzo fasovati i drugi žuti

  Odgovori

  Misli da je neki opasan trener pa moze da radi sta hoce…

  Odgovori

  Bolje da ga skartiraju na vreme,rezutata ionako nigde…

  Odgovori

  On misli to su mu nizerazredni klubovi u kojima je radio

  Odgovori

  Nikakav trener za mene,prosek…

  Odgovori

Postavi odgovor