Umro Silvio Berluskoni

Legendarni Silvio Berluskoni je preminuo u 87. godini, javljaju italijanski mediji.

Ostaće zauvek upamćen u istoriji fudbala kao tvorac čuvenog Milana i jedan od najvećih radnika u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.  

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Poslednje godine života je proveo u Monci, koju je uveo u Seriju A i stvorio sigurnog prvoligaša. Ipak, Berluskonijeva epoha na San Siru je nešto sasvim drugo. Pod njegovim vođstvom “Rosoneri” su dostigli najviše vrhove fudbalskog Olimpa i postali brend širom sveta. Mnogo kontroverzi je uvek bilo oko bivšeg premijera Italije, koji nije mogao bez fudbala. Uvek mu se vraćao i uvek je bio njegov beg iz politčkog borilišta.

Nakon što je pre nekoliko dana primljen u bolnicu San Rafaele u Milanu zbog pregleda, stanje se pogoršalo i vrlo brzo je izdahnuo. Već dugo vremena je mučio muku sa leukemijom…

Nema sumnje da će ostati najpoznatiji predsednik Milana. Trideset godina je bio na čelu italijanskog velikana, od kojeg je napravio jedan od najvećih timova sveta.

Bonus video:

3 Komentara

  Nek mu je laka zemlja i večna slava

  Odgovori

  Kako ga je živeo dobro je ovoliko poživeo

  Odgovori

  Ode još jedna legenda …

  Odgovori

Postavi odgovor