Pižon i njegova jednostavnost: Tramvajem došao na Marakanu, pa dao 2 gola Realu!

Vladimir Petrović Pižon – jedno od najomiljenijih imena u domaćem fudbalu, bez obzira na to kojoj strani Topčiderskog brda pripadate.

Osim zanimljive karijere, Pižon je imao i zanimljivo detinjstvo. Odrastao je na beogradskom asfaltu, a već od malih nogu pripadao je Crvenoj zvezdi.

Sa samo 14 godine potpisao je za crveno-bele, a onda i pobedio Real Madrid. Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste da je proglašen igračem utakmice, doduše prijateljske, a na istu je stigao tramvajem.

Svega toga prisetio se u razgovoru u emisiji Sport Light na Sportklubu.

-Imao sam 17 godina tada, normalno je bilo. Nisam verovao da ću da igram jer znam da kada Miljan pravi trening pre utakmice, on uvek postavi igrače kako će da igraju predstojeći meč, a ja sam tada tek počeo da igram – počeo je Pižon i onda nastavio:

-Prošlo je možda mesec dana. Tu je bio Cole Janković, koji je bio fenomenalan igrač. On je igrao na poziciji desnog krila. Bio sam na treningu, ali mi je Miljan rekao da sednem sa strane sa pokojnim novinarom Ljubišom Vukadinovićem, da sa njim malo popričam i da onda uđem na teren.

I tu se nije zaustavio, priča je još zanimljivija.

-To je trajalo, trening se završio, a ja nisam ušao. Odmah sam mislio da neću da igram. Otišli smo kući tramvajem, a neki su otišli kolima. Stariji su imali kola, a ja sa 17 godina nisam ni vozačku mogao da imam.

-Kada sam se probudio ujutru, bilo mi je dosadno, nisam imao šta da radim i pomislio sam da odem da igram košarku, da mi prođe vreme. Posle toga sam ručao kod kuće, peške otišao od Gradske bolnice do Vuka i tramvajem na stadion. Nikad neću zaboraviti, imao sam tada neki kratak šorts za fiskulturu – nastavio je Pižon:

https://youtu.be/wP2-LrEumeo

-Gledam ja moje noge i kažem sebi: ‚Gde ja da igram sa ovim ljudima‘, noge kao pritke. Kada sam stigao na stadion, imali smo sastanak. Miljan kada drži sastanak, to je kao Sorbona – kako da igramo, šta da radimo, sve. Kada je prozvao moje ime ja sam se presekao.

Kako kaže, o Miljanu Miljaniću mogao bi da priča satima…

-Kakav je on vizionar bio… Bio je izuzetan trener. Branko Stanković je bio odličan na svoj način. Vujadin Boškov i Ivić takođe. Svako ima svoj način. Imao sam sreće da sam bio i kod Stankovića – prisetio se svega Pižon.

Terzić predsednik FSS-a? Evo šta Zvezdan kaže o tome!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: IVICA KRALj – Priče iz kraja #11

 

5 Komentara

    Pizon je velika legenda naseg fudbala.. Ne mogu da zamislim kako se osecao kada je Miljanic izgovorio njegovo ime na sastanku, emocije su mu sigurno bile pomesane.

    Lagano! Jedino Pizon zna kako je to uspeo

    Pizon legenda! Malo ko je mogao ono sto je od radio da terenu

    Kakva je to igracina bila … specifičan i poseban po mnogo cemu

    To su bili dani uspeha i napretka,a Pizon mi je uvek bio nesto posebno….

Postavi odgovor