Vučić o PSŽ - Zvezda: ‚‚Mislim da nema istina u pisanju L'Ekipa"

Protekle nedelje odjeknula je vest iz Francuske da tamošnji organi istražuju pokušaj nameštanja na utakmici Pari Sen Žermen – Crvena zvezda, jer je navodno jedan od funkcionera srpskog kluba pokušao da se kladi na ubedljiv poraz svog tima.

Kako je francuski L’Ekip naveo u svom tekstu, neko je iz uprave Crvene zvezde želeo da uplati čak pet miliona evra na poraz crveno-belih sa pet golova razlike, ali u tome nije uspeo. Rezultat meča na kraju je bio 6:1 za PSŽ, a sada je o celoj situaciji svoje viđenje dao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.NOVI EVROGOL PODKAST JE UJEDNO I NAŠ PRVI KVIZ – IGRAJ SE SA NAMA I JAVI NAM SVOJ REZULTAT!‚‚Vrlo sam skeptičan po pitanju napisa francuskog lista. Mislim da je neistina. Ali ćemo ispitati svaku mogućnost da je bilo ko mogao da ukalja ime našeg kluba i naše zemlje. Ako se bude ispostavilo da je to neko učinio, biće najstrože kažnjen”, izjavio je Vučić u ponedeljak.

Vučić je naglasio da smatra da je to samo još jedan od trikova, ali nije ukazao o čijim se trikovima radi.

ORLIĆI SPREMNI ZA EURO: SRBIJA SE VRAĆA U PROBRANO DRUŠTVO I NAPADA TOKIO 2020!

‚‚Policija je dobila informaciju od Interpola da se vodi određeni postupak. Rekli su im da su sve informacije kod francuske policije. Danas očekujemo da naša policija dobije određene informacije”“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da će državni organi ‚‚apsolutno sarađivati” sa francuskom policijom i Interpolom u razrešenju ovog slučaja.

‚‚Mi ćemo naš posao da uradimo. Naši državi organi imaće apsolutnu saradnju sa Interpolom i francuskom policijom“”, dodao je on.

Ostaje da se vidi šta će pokazati istraga, ali je sigurno da će čitava Evropa posmatrati ovu situaciju. Dogodi li se da se ovakve tvrdnje pokažu kao istinite, Crvenu zvezdu sigurno očekuje drakonska kazna.

KLADI SE NA ZVEZDU PROTIV LIVERPULA

Crveno-beli su ranije već bili izbacivani iz evropskih takmičenja kada su ostali bez licence od strane UEFA, a dobro je poznato da su kazne za nameštanje u evropskom fudbalu daleko veće.

Međutim, ostaje nejasno šta će se dogoditi ukoliko se dokaže da je srpski šampion nevin? Njihova reputacija je već debelo ukaljana, bez obzira na rezultat istrage, i to se jednostavno ne može povratiti. Ko će odgovarati ukoliko se ove informacije pokažu kao netačne?

Postavi odgovor