Dalić na pragu novog istorijskog uspeha - prestići će Ćira Blaževića

Zlatko Dalić, koji je predvodio reprezentaciju Hrvatske do srebra na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a potom do bronze u Kataru, biće selektor Vatrenih i na predstojaćem Mundijalu.

Dalić je potpisao novi ugovor i ostaće na svojoj poziciji do završetka ciklusa koji uključuje Svetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi

– Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a pritom je u Rusiji i Kataru napravio dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspešniji selektor u istoriji. Zato mi je izuzetno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna – rekao je predsednik HNS-a Marijan Kustić.

Zadovoljstvo nije krio ni sam Dalić koji će uskoro oboriti rekord Miroslava Ćira Blaževića. Legendarni stručnjak Hrvatsku je predvodio na 72 utakmice, dok je Dalić za sada na 70.

– Zahvaljujem predsedniku Kustiću i celom HNS-u na velikom poverenju, kao i podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim rad sa Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova – rekao je Dalić.

Meridian ima najbolje kvote

Hrvatsku sada očekuju utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcija Velsa i Turske.

Bonus video:

2 Komentara

    Dalic je jos mlad i sigurno ce i te kako prestici Legendu Ciru Blazevica,a i svaka mu cast na svim do sada postignutim rezultatima!!!

    Čovek radi strašan posao stvsrno je mbogo toga postigao sa reprezentacijom Hrvatske

Postavi odgovor