Zvezdi sleduje ozbiljan novac od transfera Ilića

Dete Crvena zvezde Ivan Ilić igraće u Torinu na pozajmici do kraja godine, ali i uz opciju otkupa.

U saopštenju se navodi da će Torino na kraju sezone imati mogućnost otkupa ugovora srpskog fudbalera ako se ispune “određeni sportski ciljevi”.

Ako “Bikovi” na kraju odluče da otkupe Ilićev ugovor za to će Veroni morati da plati 16 miliona evra.

To su vesti koje će potencijalno obradovati klub iz Ljutice Bogdana jer, kako prenosi “Telegraf,” crveno-beli imaju zagarantovnih 10 odsto od profita koji će italijanski klub zaraditi od njegove prodaje.

Podsetimo, Ilić je bio na pragu prelaska u Olimpik iz Marselja, ali je na kraju odlučio da karijeru nastavi u Torinu.

Dakle, u slučaju prodaje čist profit Verone bi mogao biti 8,5 miliona evra, (pošto je plaćen 7,5 miliona Mančester sitiju), a može da bude i veći u zavisnosti od klauzula i dodatnih bonusa, što znači da bi u kasu u Ljutice Bogdana 1A mogla da stigne iznenadna finansijska injekcija u iznosu od 850 hiljada evra.

Podsetimo, Ivan Ilić je još sa 16 godina prodat Mančester Sitiju “u paketu” sa bratom Lukom Ilićem za 5,5 miliona evra. Kasnije ga je Siti slao na pozajmice u Zemun, NAK Bredu i Veronu, koja ga je kasnije i otkupila, a sada karijeru nastavlja u “srpskoj koloniji”.

Podsetimo, za Torino nastupaju još tri srpska reprezentativca, i Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Saša Lukić, koji bi doduše uskoro trebao da se preseli u Fulam.

Everton našao novog menadžera – očekuje ga (pre)težak posao

 

3 Komentara

  Dobra cifra 1,6 miliona evrića a nit luk jeli nit luk mirisali

  Odgovori

  Ovo se zove,najblaze receno NEOZBILJAN novac. Pogledajte transfere Dinama,to je OZBILJAN novac.

  Odgovori

  I te kako će da se okoriste od ovog transfera u njegovom ugovoru su se lepo ogradili i očekivali su da će dobiti ovakve ponude

  Odgovori

Postavi odgovor