Terzić: Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali, FIFA pretila izbacivanjem u niži rang

Zvezdan Terzić pre skoro 10 godina stigao je u Crvenu zvezdu i za to vreme bio je svedok lepih i loših stvari u crveno-belom taboru. Tokom njegovog desetogodišnjeg boravka na Marakani Zvezda je osvojila osam titula prvaka države i uspostavila sedmogodišnju dominaciju u šampionatu.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Terzić se u intervjuu za Telegraf dotakao i perioda kada je Partizan imao niz od šest uzastopnih titula.

“Tomislav Karadžić jeste partizanovac i on je došao u fotelju Fudbalskog saveza Srbije iz fotelje predsednika fudbalskog kluba Partizan. Ali ja iskreno kažem, nisam očekivao da će on toliko baš da zabrazdi. Tole kao čovek voli samo sebe. On nikog drugog ne voli, samo sebe voli i samo gleda svoj interes. I mislio sam da će, gledajući svoj interes, da bude tu neutralan. Da će biti predsednik i Zvezdi i Partizanu. Međutim, politička struktura unutar države je bila tada jako naklonjena Partizanu. I Tole Karadžić se sa tim ljudima družio privatno. I pod uticajem svega toga oni su zloupotrebljavali sudsku organizaciju, zloupotrebljavali su i ceo fudbalski savez. Mislim, te neke utakmice koje su se konkretno dešavale”, rekao je Terzić i dodao:

“Ja se sećam, te 2008. ili 2009. godine, to polufinale kupa, recimo, Zvezda-Partizan kad su igrali, kad su oni poništili golove. Pa sećam se one utakmice Partizan-Vojvodina, kada je Vojvodina napustila teren. Mislim, to nije bilo suđenje, to su bile pljačke. To su bile pljačke, to su bile legalizovane pljačke. I naravno da je to izazvalo ogroman otpor zvezdaške javnosti, navijača, zvezdaške zajednice. Mislim, njegov barjak se vijorio na južnoj tribini Partizanovog stadiona kao Al Kapone i Zvezda je prosto bila prepuštena sama sebi. Zvezdu su razvaljivali, a mnogi su imali interes da se Zvezda razvali. Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali jer Crvena zvezda sa svom svojom snagom, potencijalom, kapacitetom, severnom tribinom, navijačima, mnogima smeta. Mnogima je u tom momentu smetala. I negde su hteli da se Zvezda učini što slabijom. Negde im je to i godilo, negde im je to malo i imponovalo. A Zvezda nije imala ko da je zaštiti u to vreme. Tako da, cela ta priča je počela mnogo pre mog dolaska u Zvezdu 2014. Ja sam se samo naslonio na to. Međutim, Tole je ubrzo otišao iz FSS. Mislim, posle godinu dana, on je 2015. napustio Savez po mom dolasku u Zvezdu.”

Direktor Zvezde se dotakao transfera Marka Grujića, Predraga Rajkovića koji su bili važni za finansijski oporavak klub.

“Ali kažem za Marka Grujića, oni su došli, rekli da hoće. Tih sedam miliona evra nam je značilo kao danas 20. Značilo nam je, pojavićemo se na evropskoj mapi, evo Zvezda je živa. Živa je Crvena zvezda! Liverpul kupuje u Crvenoj zvezdi! To nam je jako mnogo značilo. Šaljemo poruku našoj školi, našoj deci. Evo, dete iz naše škole, priključujemo ga prvom timu, isforsirali smo ga i kupuje ga Liverpul. Drugoj deci šaljemo poruku – dođite u Zvezdu, ovo je pravi put. Šaljamo poruku drugim klubovima, u Nemačkoj, u Holandiji. Ima ovde robe za vas, ima ovde kvalitetnih igrača. Transfer Rajkovića 31. augusta 2015. za tri miliona evra, i posle u januaru 2016. Grujić, to su dva transfera koji su pokrenuli Zvezdu da krene ovim putem kuda smo krenuli.

S druge strane, Terziću se i dalje zamera što je Luku Jovića prodao u nekoliko delova za iznos od oko 2.000.000 evra..

“Znate kako kažu pametni ljudi, svaki događaj sa druge vremenske distance ima potpuno drugačiju dimenziju. Mi sada gledamo Luku Jovića kao igrača Real Madrida. A da sagledamo Luku Jovića u 2014. godini kao jednog bucmastog dečaka od 16, 5 godina koji pojede po 25 čokolada i sakrije one papire ispod kreveta i ne voli trenira. I jako je upitna njegova perspektiva. Na drugoj strane, nije prva opcija bio kod trenera. Ne radi defanzivu i tako dalje, sad da ne pričamo o filozofijama trenera. I treća stvar, mi smo dobili, imamo taj dopis, čuvamo ga, od FIFA. Ako ne platite 840.000 evra do 15. novembra 2014. kaženjava se Crvena zvezda sa minus devet bodova. Ima novi rok od 30 dana da isplati 840.000. Ako ne uplati ni u tom roku, mora se seli u niži rang takmičenja. Odluka FIFA”, ističe Terzić i dodaje:

“Zvezda u tom momentu, ne da nema dinara na računu, već je račun u blokadi. Gde god da zagrebemo, svi nas oduvaju. Niko neće da nam da jedan dinar. I šta mi sad treba da radimo? FIFA u tom momentu još nije ukinula TPO (Third Part Ownership) i jedino što smo mogli, nekom ko veruje, da prodamo procente i buduća prava na igrača. I tako smo prodali 20 odsto, 30 odsto Luku Jovića, te procente. Prodavali smo 30 odsto kad su trebale pare za život za ovakve situacije. Tako je Zvezda izbegla ogromne probleme koje bi smo dobili. Da smo bili u ovoj situaciji, pa naravno da ne bismo prodavali nego bi čekali.”

Poziv Žarka Lazetića “kupio” povratnu kartu: Za mene je TSC korak unapred; Titula? Gde ima sistema i plana, ništa nije nemoguće

BONUS VIDEO:

6 Komentara

  Jedva cekam kad bude otisao iz kluba da vidim koliko je u dugovima Zvezda,verujem da su preveliki!

  Pa hteli su ali ne moze jer je drzava iza klub i ne moze im nista!

  Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali on ih je digao iz pepala da se ne lazemo

  Mislim da Terzić malko preteruje i da prikazuje Zvezdu kao klub koji je bio na pragu propasti pre nego je on došao na funkciju, a svi znamo da to nije tako. Zvezda je uvek bila jak pobednički klub i niko nije mogao baš toliko da je sroza.

  Ti si najvise razvalio Crvenu Zvezdu prosle godine dovodjenjem Bahara!

  Zvezda je trebala da bude izbacena,kao Rendzera…bolje bi prosla

Postavi odgovor