Meridian posetio Dom zdravlja u Loznici i uručio značajnu donaciju

Korona je neumorna i pritisak na medicinare da ovaj opasni virus koliko toliko stave pod kontrolu ne opada.

Gotovo da ne postoji deo Srbije gde situacija nije alarmantna, a na ruku nam ne idu vremenske prilike niti nastupajući praznici.

Meridian se već mesecima nalazi na terenu širom Srbije i regiona i pažljivo prati razvoj situacije. Jadarski okrug jedan je od najteže pogođenih područja, sa gotovo 4.000 zaraženih.

Stoga su se volonteri naše kompanije ponovo našli u zapadnom delu naše zemlje i posetili Dom zdravlja Loznica, koji dnevno izvrši preko 200 pregleda. Za medicinski tim ove ustanove ne postoje reči odmor, pauza i slobodan dan.

meridian-humanitarna-akcija-koronavirus-pomoc
Meridian je nastavio svoju humnau misiju (FOTO: Meridian)

– Ako vam kažemo da dnevno obavimo više od 200 pregleda, a da imamo i veliki broj zaraženog osoblja, biće vam jasno zašto su nam ovakve posete i donacije važne, pre svega kao gest uvažavanja. Primetila sam da ste aktivni i da pomažete kolegama širom Srbije, na čemu vam zahvaljujem od srca u ime svih kolega. Svi se nadamo da će ovo proći što pre – reči su direktorke Branke Krasavac.

Na koji način Meridian pruža pomoć?

Bio je to povod da Meridian hitno reaguje i pomogne ustanovi primarne zdravstvene zaštite, prevashodno kroz donacije u vidu deficitarne medicinske opreme – beskontaktnih toplomera, stolova i stolica, kako bi prijem i protok pacijenata tekao što efikasnije.

Poseta Loznici deo je gotovo jednogodišnje velike priče o humanosti zaposlenih u Meridianu, jer je reč o kompaniji koja je do sada obišla više od 60 gradova i opština Srbije, uputivši višemilionske pakete donacija u novcu, medicinskoj opremi i drugim potrepštinama.

Teško da ćemo ovu godinu zapamtiti po lepom. Ipak, Meridian je pokazao da solidarnost u poslovnoj zajednici predstavlja jedinu održivu vrednost.

Meridian nastavlja borbu za što bržu pobedu nad pandemijom i biće uz lekare i medicinske sestre do konačne pobede nad virusom.

Meridian brine i o regionu: Medicinska oprema donirana crnogorskim opštinama

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DEVOJKE OD MILION DOLARA | NOVOGODIŠNJI MERIDIAN KARNEVAL – PRIKLJUČI SE!

 
 

Postavi odgovor