Podrška hrabrim šnajderkama – Meridian za 8. mart donirao 100.000 dinara Somborskim damama

Bez žena se ne može zamisliti svet, one su simbol života, sreće, ljubavi i predstavljaju nezamenljivu stavku u životima svakog od nas. Njima se divimo, uz njih učimo, sa njima radimo i sa njima živimo.

One su jedinstvene, posvećene, požrtvovane i često ih gledamo u raznim društvenim ulogama, kao majke, sestre, supruge, učiteljice, poslovne žene…

Međunarodni dan žena koji je ustanovljen 8. marta obeležava se širom sveta svake godine i za mnoge ljude na planeti ovaj simboličan praznik predstavlja mnogo više od običnih 24 sati.

Ovo je poseban dan za svaku ženu, dan kada se prema njima odnosimo sa posebnim poštovanjem, kada im ukazujemo na zahvalnost i nesebično poklanjamo pažnju i ljubav.

Ovogodišnja osmomartovska kampanja podrške ženama koju već uobičajeno svake godine realizuje domaći i regionalni lider u igrama na sreću, kompanija Meridanbet, očekivano je dobila mnogo veći značaj odlukom da u njoj svoje aktivno učešće uzmu i košarkaši Crvene zvezde Meridianbet.

Na dan utakmice protiv Efesa i na Dan žena, crveno-beli košarkaši poslali su video poruku svim damama, a svakako glavni trenutak večeri nastupio je tek na poluvremenu pomenutog meča kada je naslovni sponzor srpskog šampiona, kompanija Meridian svojim humanim gestom donirala novčanu pomoć i vaučer u iznosu od 100.000 dinara udruženju “Somborske šnajderke” iz Sombora.

“Somborske šnajderke su hrabre žene, pre nego što kažem da je to i organizacija i socijalno preduzeće. To su žene koje su sigurnu kuću zamenile krojačkim zanatom i simbolika je veoma velika u samom našem nazivu – a to je da su to žene koje su odlučile da same kroje svoj put”, istakla je predstavnica Udruženja dr Tamara Rudić.

Somborske šnajderke predstavljaju grupu hrabrih žena koje se bave izradom i proizvodnjom različitih tekstilnih proizvoda, a koje su u prošlosti bile žrtve nasilja i psihičke torture. Ove žene su danas pravi borci, istinske pobednice koje su uspele da prebrode razne lične probleme i ukažu da je pobeda nad nasiljem ipak moguća.

“Mi smo već isplanirale da za donaciju koju ćemo dobiti od Meridiana obučimo još žena kojima je potrebna ekonomska samostalnost nakon izlaska iz sistemske podrške, tako da – mnogo nam znači i vrlo nam je važna donacija, a i sam taj čin smatramo jako lepim gestom, naročito na današnji dan, jer 8. mart nije samo praznik, već revolucija snažnih i hrabrih žena koje su imale viziju da ostvare bolju budućnost, za nas danas i za svoje majke, ćerke, bake i sve ostale žene”, dodala je Tamara Rudić.

Ovo je samo jedna u nizu donatorskih akcija kojima kompanija Meridian već godinama doprinosi poboljšanju života u Srbiji.
Meridian se na ovome neće zaustaviti, već će se potruditi da i u narednom periodu još više pomogne one kojima je pomoć preko potrebna.

BONUS VIDEO

Postavi odgovor