Predloženo proširenje i novi sistem takmičenja u ABA ligi

Skupština ABA lige biće održana 20. juna, a na dnevnom redu, kako saznaje Meridian sport, biće proširenje i promena sistema takmičenja u ABA 2 ligi.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Naime, kao i u elitnoj diviziji i druga liga bi sledeće sezone trebalo da bude proširena sa 14 na 16 učesnika. Predlog je da se umesto dosadašnjih „balona” ubuduće klubovi podele u četiri grupe, posle čega bi sledilo četvrtfinale plej-ofa.

Na taj način bi svaki klub imao zagarantovana tri meča pred svojom publikom što je mnogima daleko interesantnije i isplatljivije. Podsećamo, liga snosi troškove smeštaja i sudijskih taksi, dok su troškovi prevoza na teretu klubova.

Prošle godine su Srbija i Makedonija imale po tri predstavnika, a Hrvatska, Slovenija, BiH i Crna Gora po dva. Za očekivati je da bi u proširenom sastavu naša zemlja mogla da dobije i četvrtog predstavnika ukoliko bude klubova zainteresovanih za učešće.

Bonus video:

6 Komentara

  Aba liga ne zna sta radi…ova liga polako ali sigurno gubi smisao.

  Ako se sve ovo usvoji,mozda ce biti zanimljivije,ali koliko je objavljeno Dubai ce da snosi putne troskove evropskih klubova do njih.

  Sigurno da bi to mnogima značilo da se proširi takmičenje ,više utakmica interesantnije biše samse će imati svaki klub da popravi loša izdanja

  Kako udje ovaj Dubai krenu opsti haos,para vrti gde burgija nece!

  Ioako utakmica ima haos oni hoce da jos prosire ligu!

  Koja je poenta ovog takmicenja zanima me kad nije zagarantovano mesto u Aba ligi?

Postavi odgovor