Batum: Razumem Embida, doneo je najbolju moguću odluku

3
(FOTO:Guliver)

Francuski košarkaš Nikolas Batum smatra da je Džoel Embid doneo dobru odluku odabirom da zastupa SAD a ne Francusku na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Krah na Svetskom kupu prikazao je nedostatak jedinstva i kohezije u redovima Francuza. Najavili su “trikolori” daleko jači tim u Parizu, nadali se možda i pozitivnom odgovoru Embida koji je ipak odabrao SAD.

„Nisam proveo previše vremena ubeđivajući ga jer se on prvobitno obratio nama i pitao za državljanstvo. Jesmo razgovarali, bio bih presrećan da nam se priključio. Ipak, mislim da je doneo optimalnu odluku – i ja bih isto uradio“, rekao je Batum.

„Kada vidite da su svi posvećeni i samo im centar fali, ali osim toga imaju perfektan tim – lako je razumeti zašto je Embid izabrao SAD. Samo im vrhunski centar poput njega nedostaje. On je jedan od najboljih, ako ne i najimpresivniji košarkaš na poziciji pet“.

Ipak, nije preterano oduševljen idejom da igra protiv novog “drim tima”.

“Nisam uopšte iznenađen, niti ljut jer kao košarkaški navijač mogu samo da budem jako uzbuđen zbog onoga što Amerikanci spremaju, a to je tim nalik onom iz 1992. ili 2008. godine. Takve stvari ne viđate često. Zato sam kao navijač jako uzbuđen“, rekao je Batum, pa dodao:

”Opet, kao protivnik, nije mi se svideo ovaj potez. Već imaš toliko igrača u opticaju, da li ti je baš bio potreban i Embid”, pita se Francuz.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Olimpijske Igre počinju 26. juna. Plasman na košarkaški turnir već su obezbedili domaćin Francuska, Srbija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija, Južni Sudan, Japan i Nemačka, dok će se za preostale četiri pozicije boriti između ostalog Španija, Italija, Brazil, Grčka, Litvanija, Hrvatska, Crna Gora, Gruzija, Portoriko i Dominikanska Republika…

Bonus video:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime