Nekada tata, danas sin - samo je protivnik ostao isti: Kradem fore od Teodosića i svakoga dana idem kući bolji

Šta se desi za 20 godina profesionalnog bavljena košarkom? Previše toga za jedan novinski tekst…

Ali dovoljno da objasni koliko su neobični košarkaški putevi. Miloš Teodosić je zagazio u seniorske vode davne 2004. godine – od golobradog dečaka je stigao do epiteta legende srpske košarke.

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rsili putem mobilne aplikacije.

Posle globtroterskog života je odučio da se vrati u domovinu, gde se mnogo toga promenilo i gde sada igra protiv sinova nekadašnjih suparnika. Nedavno je vodio bitke sa naslednikom Nebojše Bogavca.

Nekada sjajni šuter je u sezoni 2004/05 nosio dres Hemofarma, punio kolone i verovatno nije ni obraćao mnogo pažnje na klince iz suparničkih klubova, kao što je bio čupavi momak iz Valjeva – onaj koji je tada branio boje FMP i vrlo brzo najavio umetničke afinitete. Sada se situacija obrnula, Teodosić je postao košarkaška vedeta, a ulogu čupavog momka sa talentom u rukama je preuzeo Luka Bogavac – sin bivšeg košarkaša Asvela, Breogana, Lovćena…

Mladi košarkaš Studentskog centra je pre tri dana bio jedan od glavnih protagonista podgoričkog tima u Beogradu, koji je koketirao sa čudom, ali je na kraju posle velike drame ostao bez najvećeg skalpa u sezoni. Nije uspeo mladi Bogavac da izraste u heroja, promašio je trojku uz zvuk sirene koja je mogla da zaledi Arenu…

Ne treba da brine, neka naredna će sigurno ući.

„Mislim da smo igrali mnogo pametnije nego što je bio slučaj sa poslednjem utakmicom u regularnom delu u Beogradu. Izvukli smo pouke i došli u situaciju da igramo na jednu loptu protiv tima kao što je Zvezda. Poslednjih pet minuta je trebalo da igramo čvršće, da branimo naš koš i da koristimo šanse posle ofanzivnog skoka. Imamo drugu utakmicu u Podgorici i probaćemo da naučimo nešto iz poraza“, rekao je Luka Bogavac za Meridian sport nakon poraza od crveno-belih.

Nekada Nebojša, danas Luka, a isto lice prekoputa – Miloš Teodosić.

„Dok sam bio još mlađi, gledao sam njegove utakmice. Isto tako, mogu da kažem da je Teodosić bio jedan od mojih idola, odnosno igrača od kojih pokušavam da ukaredm segmente njegove igre. Jednostavno, suvišno je pričati o kvalitetu, viziji igre… Teo je već u godinama, zato je je još veća privilegija imati mogućnost biti sa njim na terenu”.

Da nije povukao Teodosić sa svojih 37 godina, Zvezda bi verovatno udarila u studentski zid.

„Iskreno, nisam iznenađenjem kako je Teodosić odigrao, jer svi znamo da je on vrhunski igrač, da je najbolji u ključnim momentima”

Pošto se vreme za polazak približavalo, vremena za priču je ostajalo sve manje. Zato nije bilo previše manevarskog prostora za razradu, ali je zaključak Bogavca više nego jasan.

“Mislim da sam kroz sezonu napredovao. Naravno, imam prostora da se fizički i tehnički poboljšam. Ali polako, mislim da će sve ići na bolje. Iskren da budem, cilj mi je da iz dana budem sve bolji. Da svaki dan unapredim sebe i izvučem maksimum. Da odem kući i da znam da sam napredovao”, istakao je Luka Bogavac za Meridian sport.

Bonus video:

3 Komentara

    Bice mali Bogavac sjajni plejmejker,samo nek nastavi da radi na sebi

    I Teova karijera se blizi kraju nakon 20 godina, tako da ova situacija i nije neobična

    Eto koliko dugo traje njegova karijera naravmo da je idol mladjim igračima kad poseduje kvalitete vrhunskog kosarkasa

Postavi odgovor