SENZACIJA NA POMOLU: Bursa bi mogla da dobije pozivnicu za Evroligu!?

Ove sezone celu Evropu iznenadila je bajkovita priča turske Burse koju predvodi srpski trener Dušan Alimpijević. Turski tim je nenadano stigao do finala Evrokupa, nije uspeo da dobije favorizovani Virtus ali ono što su dobili su tim, podršku navijača i jasan plan kako dalje.

Ipak postoje najave da bi ovog leta turski tim mogao da preskoči nekoliko stepenica u razvoju i odmah zaigra u Evroligi!

Naime, Bursin glavni sponzor koji se bavi proizvodnjom sokova „Fruti ekstra“ postao je jedan od sponzora Evrolige. Zbog toga postoji mogućnost da Bursa potencijalno dobije pozivnicu za nastup naredne sezone jer trenutno postoje dve upražnjene pozicije zbog izbacivanja ruskih klubova.

Ako nas Evroliga pozove, prihvatićemo da igramo. To će prihvatiti i naša uprava i sponzor – rekao je generalni menadžer Burse Nedim Judžel.

Ipak Bursa bi u slučaju da stigne pozivnica morala da pronađe nove sponzore i da uloži mnogo novca u tim.

– Budimo realni Evroliga je skupa. Ne možemo da priuštimo to sada. Neophodno će biti naći još jednog ili više sponzora. Ako pozivnica dođe, onda ćemo pričati. Deluje kao težak zadatak. Rizik igranja Evrolige je ogroman. Ako pogledate primere Galatasaraja, Karšijake i Darušafake, kada su izašli iz Evrolige nisu mogli da se oporave nekoliko naradnih godina sa ekonomske tačke gledišta – rekao je Judžel.

U Evroligi je obaveza da budžet kluba bude najmanje sedam miliona evra, a Judžel smatra da bi to u ovom trenutku bilo previše za ovaj tim.

Moramo da priznamo da je Bursa išla nekoliko stepenika veoma brzo i da je možda trčala uz stepenice. Najbolje je da budemo čvrsto na zemlji – dodao je on.

FINALE NIJE TUŽAN KRAJ BURSINE BAJKE! Alimpijević: Nisam razočaran, jako sam srećan i ponosan!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Sandra Afrika – Fudbaleri i pevačice su dobra kombinacija, ali… EP28

4 Komentara

    Sramno sta rade pare,klub bez istorije

    Imaju odličnu sezonu ne bih se iznenadio da tako bude iskreno

    Bilo bi lepo,taman jos nasih da se probije i da se cuje odakle su.

Postavi odgovor