Čović: Postoji nesporazum sa Evroligom oko Kampaca, Dubai bi mogao u ABA ligu!

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, obratiće se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije.

Zvezdin predsednik će na konferenciji saopšiti, kako je navedeno, važne vesti.

Čovićevo obraćanje zakazano je za 18 časova, a vi ga pratite UŽIVO uz Meridian sport:

“Ispred kompanije Meridian bih izrazio veliko zadovoljtsvo za naslovno sponzorstvo sa timom kao što je Crvena zvezda, koja će od 1. januara biti Crvena zvezda MeridianBet, na šta smo stvarno ponosni. Ovo je veliki korak kako za nas tako i za Crvenu zvezdu i radujemo se budućoj saradnji, zacrtali smo poprilično visoke ciljeve i daćemo sve od sebe da do njih stignemo, Meridian kao najstarija srpska beting kompanija, a s obzirom na to da poslujemo na 20 tržišta i četiri kontinenta, a Zvezda najveći brend u Evropi i svetu, verujem da će kolaboracija ova dva giganta biti pun pogodak. Što se tiče ugovora, potpisan je višegodišnji ugovor, najviše u istoriji regionalne košarke i verujemo da takođe najviši ugovor potpisan u srpskom sportu želimo da proed svega doprinesemo razvoju srpskog sporta, a da u budućnosti postižemo i nižemo velike uspehe”, rekao je direktor marketinga Meridiana, gospodin Damjan Stamenković.

Javnosti se potom obratio i predsednik kluba Nebojša Čović.

“Crvenoj zvezdi ovakav ugovor jako znači i ovo je najveći ugovor postignut u srpskoj košarci. Od 1. januara ćemo se zvati Crvena zvezda Meridianbet. Znate da smo 2011. godine krenuli u stabilizaciju, a onda smo krenuli u plan daljeg jačanja i razvoja kluba. Zaključno sa sezonom 21/22 osvojili smo 20 trofeja, a samo se trofejima u sportu deli uspeh. Unazad dve sezone smo osvojili triple krune i jer su nam ambicije veće nama zato ovakva sinergija daje i pruža dodatne uslove našem klubu”, poručio je gospodin Čović.

Javnost su zanimali i detalji ugovora što je rekao direktor kompanije Mlađan Životić.

“Detalji će ostati poslovna tajna. Radi se o višegodišnjem ugovoru koji je sasvim sigurno najveći u istoriji regionalne košarke. Mnogo i nama znači. Zvezda je veliki brend. Prepoznali smo iste vrednosti. Samo ove godine smo imali preko 50 društveno-odgovornih akcija što nama mnogo znači”, rekao je direktor kompanije Meridian gospodin Mlađan Životić.

Predsednik Zvezde je objasnio sve i oko slučaja Fakunda Kampaca.

“Što se tiče Kampaca, Zvezda je uradila sve što je do nje. Nastupio je u ABA ligi. U Evroligi imamo nesporazum. Obaveze prema Adamsu smo izmirili. Neke obaveze smo izmirli u potpunosti, neki delimično. Nismo državni bankomat. Videćemo da li ćemo rešiti sve sa Evroligom. Na tu temu ćemo možda imati i novu konferenciju. Bila je priča da se troši ogroman novac. Bila je budžetska inspekcija kod nas tri meseca i nije našla ama baš nijednu nepravilnost. Mi smo to objavili, ali nisam video da su to uradili drugi klubovi. Ne vidim ni da su ostali mediji imali želju da se to objavi. Pa to nije zabranjena tema. Cifre koje su se pominjale oko Kampaca su znatno manje od nekih igrača iz drugih klubova i nekih trenera u drugim klubovima. I to značajno manje. Neću da vam kažem koliko zarađuje…

nebojša čović
Čović je govorio o mnogim temama! FOTO: Starsport

Čović je otkrio i oko slučaja košarkaša Luke Vildoze za šta se priča da Zvezda duguje Baskoniji čak 2.000.000 evra!

“Nije dobro da se prenose neistina. Da se laže narod. Juče su pojedini pustili dezinformacije. Predsednik Baskonije je to rekao što je – notorna laž. Zvezda nema nikakvu obavezu kada je Vildoza u pitanju. To je stvar između španskog kluba i Vildoze. Da se na Zapadu tako nešto objavi, mnogi bi bili debelo kažnjeni. Neke stvari su prevazišle svaku meru. Meni je nenormalno i bolesno da se neko raduje tuđem neuspehu nego sopstvenom uspehu. Molim vas da ne obmanjujete javnost”, rekao je Čović.

Prvi čovek Zvezde je pomenuo i nedavne komentare selektora Hrvatske, Aleksandra Aca Petrovića.

“Svi se primate kao šarani na komentare Ace Petrovića. Pa pitajte ga koliki je budžet on imao u Ciboni….”

“Martin je povređen, dva meseca će odsustvovati. Ivanović će do sredine januara biti odsutan. Videćemo kada će i zaigrati. Mi nemamo 10 stranaca. Imamo pet stranaca, plus jednog (Ivanovića). Imamo 11 domaćih igrača. Idemo sa jačim rosterom zato što smo imali loša iskustva iz prošlosti. Primera radi iz Kupa Radivoja Koraća prošle sezone. Stalno se dešavaju povrede… Kada pogledate dinamiku igranja i kalendar, mi 2. januara igramo sa Splitom na gostovanju, 6. januara smo u Valensiji, 8. smo u Skoplju, 10. igramo sa Real Madridom… To nije humano, verujte mi. Zato nam treba moćniji roster. To možemo da ostvarimo uz pomoć Meridiana i domaćinskog poslovanja. Gledamo neke opcije na tržištu”, rekao je Čović.

Na pitanje od konkretnim ciframa ugovora sa Meridianom, Čović naglašava:

“Ne znam da li ste i druge klubove pitali za prihode i rashode, kao i plate i stručni štab. Kada pitate njih, tada ćemo i mi da odgovorimo na to. To je fer sa naše strane”.

Čović je rekao da će ugovor sa Meridianom biti značajno veći nego dosadašnji.

“Kada budemo imali infromacije oko Kampaca oglasićemo se. Sa Telekomom smo imali ugovor kao i neki drugi klubovi koji imaju znatno slabiji plasman od nas. To je bilo 1.000.000 evra. Koliki je ugovor sa Meridianom je poslovna tajna. Naš naslovni sponzor do sada je imao benefite od 3.200.000 do 3.800.000 evra prema procenama Evrolige. Ako nam ne verujete, imamo sve detalje toga”.

nebojša čović
Čović je objasnio sve detalje oko Kampaca i Vildoze! FOTO: Starsport

Pričao je detaljnije Čović i o sponzorstvu sa Meridianom, kao i Kampacu i Vildozi.

“Sa Meridianom možemo da napravimo mnogo toga. Budžet za ovu sezonu je sa Kampacom, Vildozom i ostalima uključujući i stručni štab – 9.500.000 evra. Sa mlađim kategorijama je budžet od 11.000.000 evra. Zahvalni smo Meridianu na saradnji koja će trajati dugo godina. Vildoza i Kampaca su velika imena. Bili su tu i Markus Vilijams i ostali koji su ostavili poseban trag. Radi se o dva NBA igrača. To je počast Srbiji, ABA ligi i Evroligi. Vratili smo dva NBA igrača. Konkurentniji smo u Evroligi, ali i ABA ligi gde se neuspeh ne prašta. Tu duvaju jaki i orkanski vetrovi, ali se još uvek držimo na vrhu. Svi treba da budemo srećni. Ja bih bio srećan da su otišli u druge klubove. Daleko je od istine da smo dali 2.000.000 evra za Vildozu”.

Govorio je Čović i o dugovima kluba i finansijskoj kontroli Evrolige.

“Imamo mala dugovanja koja završavamo u sredu ili četvrtak. Evroliga ima trojicu ljudi koji vrše finansijsku kontrolu. Kada predajemo finansijski izveštaj, on ide državi Srbiji i Evroligi. Evroliga dobija i izveštaj za sezonu koji počinje 1.7, a završava se 30.6. Nemamo duple analize i dupla rukovodstva. Čini mi se da neko ima i privilegije. Ima klubova koji prijavljuju minuse od po 120.000.000 evra i oni ne bi mogli ni da učestvuju u Evroligi! A onda se pojave fudbalski klubovi kao garanti duga… Mi to nemamo. Imamo pomoć države i zahvalni smo na tome”.

“Košarka je takav sport. Ja imam običaj da kažem fudbal je religija, sve ostalo je sport. Mi smo još u Vitoriji kada smo pričali sa Đordijem i predložili smo koncept da se podeli na 20 klubova, na dve grupe, Posle smo o toj ideji razgovarali i ovde, a vidim da je sada gospodin Maršal ušao u tu ideju i to sa dva srpska kluba što raduje. Tu se pominje i Dubai i to je pozitivan koncept, jako interesantan projekat, pa čak i u smislu interkontinentalne lige, a postoji ideja da se taj Dubai koji se pominje pridruži i ABA ligi. Nekima se to ne sviđa, ali ovo je vreme potpune komercijalizacije sporta, sport je sada privredna grana”, zaključio je Čović.

10 Komentara

  Istorijski trenutak i Ugovor koji ce svima doneti samo uspeh!!!!

  Istorijski trenutak i Ugovor koji ce svima doneti samo uspeh!!!!

  Veliko sponzorstvo za zvezdu Meridian je najjaca kompanija i ovo je veoma saradnja za obe strane

  Zvezda je dobila mnogo ovim sponzorstvom

  Covke je legenda,legenda najveca,bravo za ovaj ugovor.

  Mnogo stvati se desilo na ovom skupu,lepe stvari za Zvezdu

  Svi su sa nestrpljenjem cekali ovu konferenciju

  Bravo za Zvezdu i Meridian. Mnogo uspeha i jednima i drugima.

  Velika stvar za Crvenu Zvezdu je saradnja sa Meridianom.

Postavi odgovor