EVROLIGA PRETI MOSKOVLJANIMA: CSKA može da ostane bez licence za takmičenje!

Košarkaška Evroliga razmatra opciju oduzimanja “A” licence ekipi moskovskog CSKA, prenosi ruski novinar Artem Komarov.

CSKA bi mogao da ostane bez učešća u Evroligi u narednim sezonama. Sukob između Rusije i Ukrajine rezultirao je izbacivanjem ruskih timova iz Evrolige za ovu sezonu, a ukoliko se situacija ne poboljša, to bi moglo da ima trajne posledice po, pre svega CSKA, a zatim i na Zenit, Lokomotivu, Uniks.

Konkretno, razmatra se oduzimanje “A” licence za jedan od timova akcionara – CSKA.

Podsetimo, CSKA ima licencu po kojoj je jedan od vlasnika-deoničara Evrolige sa trajanjem do 2026. godine. Mnogo lakše će biti potencijalno lišiti učešća ostale ruske klubove – oni imaju licence na po samo godinu dana, bez obaveze produžetka.

Evroliga je, prema informacijama Artema Komarova, kontaktirala advokatske kuće u pokušaju pronalaska pravnog rešenja za oduzimanje licence u slučaju da to bude neophodno.

Jedan od načina na koji bi mogli to da izvedu jeste da plate odštetu, ali tu postoji problem. Naime, u dokumentima Evrolige ne postoji stavka, odnosno cifra koja se plaća pomenutom klubu u slučaju njegovog trajnog isključivanje iz takmičenja.

Na taj način, vlasnik kluba bi praktično mogao da zatraži ogroman novac koji takmičenje nije u stanju da isplati – a to bi dovelo do daljih konflikata, moguće i do kraha same Evrolige.

Ruski klub, nakon izbacivanja iz takmičenja ostao je bez Tornika Šengelije i Danijela Heketa koji su prešli u redove Virtusa. Ostaje da se vidi kako će naredne sezone izgledati sastav koji sa klupe predvodi Dimitris Itudis.

OTVARA LI SE MESTO ZA PARTIZAN? CSKA ne igra u Evroligi naredne sezone!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Lovre Miloš: Od penzije do dogovora sa sedmostrukim prvakom Evrope! | Sport Fokus Podcast EP44

2 Komentara

    Morać više da udare na Zenit ako misle da izvrše pritisak na Putina.

    Toliko su jadni i bedni u Evroligi da nema reči ali nema veze kosmička pravda će kad tad biti zadovoljena.

Postavi odgovor