CIRKUS SE VRATIO U GRAD: Ludilo "večitog derbija" - sada pražnjenje tribina, a nekada tuča, 5 na 3, pa otimanje pehara! (VIDEO)

“Odlazi cirkus iz našeg malog grada, širokim drumom što izlazi na most”, stihovi su pesme legendarnog Đorđa Balaševića. I otišao je cirkus iz svetkovine srpske košarke, bar na nekoliko godina. Ali sada se vratio u grad, te je treći derbi finalne serije ABA lige između Zvezde i Partizana doneo sve – osim košarke!

Puno tenzije, prekid meča, pražnjenje tribina… I pobeda crno-belih za nastavak ludila!

Neko vreme se veći incidenti su uspevali da se izbegnu, ali mi ćemo se vratiti u prošlost i dva totalna haosa iz finalne serije Košarkaške lige Srbije 2014. godine.

Pre osam godina, tačnije 14. juna 2014. odigrao se jedan od najsramnijih derbija u istoriji košarke. Bilo je svega – ali najmanje igre.

Utakmica je dva puta prekidana. Prvo u 28. minutu kod rezultata 61:53 za Zvezdu, kada je ekipa Partizana otišla sa terena na poziv Duška Vujoševića.On je tako reagovao nezadovoljan odlukom sudija da odsviraju nameran faul Bertansu nad Blažičem u trenucima kada je Partizan stizao razliku. Imali su crno-beli 15 minuta da se vrate, pa na parketu su se pojavili posle 13 minuta i 30 sekundi.

Vratili su se u meč košarkaši Partizana, prišli su na minus pet, a onda – novi haos. Bertansu je sviran još jedan faul u napadu, posle kog su se Nelson i Milutinov zakačili i to je bio okidač za opštu tuču igrača.

A onda su uleteli i ostali. Neko da razdvaja a neko da se bije. Sudije su odlučile da se utakmica nastavi bez prisustva publike, ali tek posle više od 45 minuta prekida.

KK Crvena zvezda KK Partizan
Milutinov i Nelson započeli su haos (FOTO: Starsport)

Susret je priveden kraju tako što je Zvezda u polju imala pet košarkaša, a Partizan svega tri – igrali su Simonović, Katić, Dženkins, Lipovij i Rebić sa jedne, odnosno Bogdanović, Lovernj i Tepić sa druge strane.

Zvezda je na kraju slavila sa 97:88, povela 1:0 u seriji, a meč je ostao upisan u anale srpske košarke. Nažalost, ne po dobrom!

Partizan je do kraja serije uspeo da napravi preokret, te stigne do titule kada je došlo do novog cirkusa. Do tada nikad viđenog na košarkaškim terenima! Navijači Crvene zvezde ukrali su pehar namenjen šampionu, pa su pozvali kapitena Marka Simonovića da ga podigne što je ovaj, teška srca, i uradio.

Finalna serija ABA lige koja se trenutno igra, preti da “preuzme slavu” čuvene serije odigrane 2014. godine u borbi za šampiona KLS. Ipak, ostaje nada da će se u samoj završnici serije strasti smiriti i da 2022. neće biti nova velika mrlja srpske košarke.

NE MOGU BEZ DERBIJA: Bogdan, Bobi i fotografija koja dokazuje veličinu “večitih”! (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MERIDIAN „FABRIKA KISEONIKA“ – Zasađeno više od 1.000 sadnica širom Srbije

 

4 Komentara

    Ne vredi da pominjemo proslost kada je sadasnjost uzasavajuca!!!

    Sve ono sto krasi nas sport godinama u nazad ,opšte rasulo

    Umesto da naučimo iz grešaka starih utakmica mi gledamo da budemo još gori

    Biće i ove godine haoh ako se titula bude rešavala u majstorici

Postavi odgovor