Džamal Marej i zvanično ne igra na Svetskom prvenstvu

Plejmejker Denver Nagetsa Džamal Marej i zvanično neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima!

NBA šampion je imao velikih problema sa povredom kolena koju očigledno nije stigao na vreme da sanira na učešće na Svetskom prvenstvu.

“Kada sam se priključio trening kampu reprezentacije želeo sam da procenim u kako će mi telo reagovati nakon duge i naporne sezone i da li ću biti fizički sposoban da se nadmećem na najvišem nivou što zahteva Svetsko prvenstvo. Nakon konsultacija sa lekarima i timom postalo je jasno da će mi trebati još vremena da se oporavim. Zbog toga sam morao da donesem veoma tešku odluku da ne igram na Svetskom prvenstvu”, poručio je Marej.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

On je potom istakao i da se nada da će već naredne godine biti u sastavu reprezentacije u Parizu.

“Nastup za selekciju Kanade na Olimpijskim igrama ostaje san za mene i podržavaću tim na putu ka ostvarenju tog cilja i plasmana na OI”, zaključio je Marej.

Povodom teške odluke se oglasio i tim-menadžer Kanade, Rouven Beret.

“Nakon brojnih razgovora prethodnih nedelja sa Džamalom i medicinskim delom tima postalo je jasno da će biti potrebno dodatno vreme Mareju da se oporavi što ga sprečava da se pridruži našem timu na Svetskom prvenstvu”.

Bez obzira na to što neće biti Mareja, Kanada ima moćan sastav predvođen Šejom Gildžeusom-Aleksanderom, Kelijem Olinikom, Ar Džej Beretom…

Kanada će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Francuskom, Libanom i Letonijom u Džakarti.

Bonus video:

4 Komentara

    Džamal im je samo jedan od odličnih igrača u reprezentaciji Kanade tako da verujem da će imati uspeha i bez njega u timu

    Džamal Marej ne može igrati dok mu se koleno totalno ne oporavi

    Ovo će se odraziti na Kanadu ali i bez njega mogu daleko da doguraju

    Ne bih se zavaravao da ne igra na SP zato što nije uspeo da sanira povredu kolena

Postavi odgovor