Kalkulacije: Kakvo čudo je potrebno košarkašima Zvezde za TOP 8?

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su u Minhenu od Bajerna rezultatom 87:80 i sveli šanse za TOP 8 na minimum.

Ipak, Duško Ivanović veruje da nije sve gotovo i svojom izjavom nakon meča jasno pokazao da ne želi da se bilo ko preda.

Nade nisu ugašene. Zvezda se neće predati. Nikada se ni ja ne predajem, neće ni ova ekipa. Do poslednjeg momenta. I kad ne budemo imalis nage, ako dođe do toga da nemamo šanse, isto ćemo se boriti. Najviše zbog ove publike koja nas svuda prati. To je dodatni motiv i razlog da budemo baš tužno zbog navijača“.

Ako se pozabavimo matematikom, Zvezda neće zavisiti samo od sebe u borbi za plasman među osam najboljih u Evropi.

Sa skorom od 11-15, Zvezda se posle 26. kola nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji.

Ako bi za plasman u TOP 8 bilo neophodno minimum 16 pobeda, mada u trenutnoj konstelaciji deluje da će donji prag biti na nekih 17, 18, Zvezda bi morala da do kraja dobije gotovo sve utakmice.

Ipak, to neće biti nimalo lako, ako uzmemo u obzir da Zvezda prvo dočekuje Efes, zatim putuje u Atinu, pa sledi “dvomeč “tromeč” sa španskim rivalima – Barselona u gostima i Baskonija u Beogradu, kao i Valensija.

Nakon toga se putuje u Lion protiv Asvela, pa Olimpijakos dolazi u “Pionir”, da bi se takmičenje završilo protiv Fenerbahčea takođe u Beogradu.

Efes se i dalje bori za TOP 8, Baskonija takođe, a Barselona je gotovo sigurno već izborila narednu fazu, dok se Valensija “kida” sa pomenutim Efesom, Makabijem, Baskonijom, Žalgirisom i Virtusom.

Utakmica u Lionu bi eventualno mogla da bude bitna u slučaju da savlada bar dva od tri španska rivala, a dueli sa Olimpijakosom i Efesom bi možda mogli da budu ključni…

Ali, da se ne zalećemo – Zvezda mora da razmišlja za početak samo o sebi, ima naredne nedelje dve možda odlučujuće mečeve za nastavak borbe.

Efes i Panatinaikos moraju da padnu “kako znaju i umeju” – za početak.

Napominjemo, Zvezdi verovatno neće biti sudbina u svojim rukama. Neki rezultati drugih utakmica će sigurno morati da se poklope kako bi se i dalje realno razmišljalo o TOP 8.

Biće teško, ali ne i nemoguće…

Bez naslova 1

BONUS VIDEO:

6 Komentara

  “Efes se i dalje bori za TOP 8, Baskonija takođe, a Barselona je gotovo sigurno već izborila narednu fazu, dok se Valensija “kida” sa pomenutim Efesom, Makabijem, Baskonijom, Žalgirisom i Virtusom”.
  Samo Partizan nije u trci za top 8…objektivni ste nemam reci…i vi kao limenke ista gamad

  Neki rat izmedju Španije i Turske.. i Grci i Francuzi da učestvuju

  Posle Minhena, “komšinicu” do Top 8 ne može da pogura ni “”JOHN DEER”!
  Čekali su Kampaca, ali, nisam baš siguran da je kraj utakmice odigrao onako kako se od njega očekuje!
  Promašio je otvorene dve, tri trojke, a ni rešenja mu nisu bila najbolja pri proigravanju! O promešenom šutu za tri poena, kada je promašio i tablu, govori mnogo!
  Mnogo se očekuje od “kepeca”.
  Lazareviću “kapa dole”…
  Falio je Lazić…nije imao ko da izudara Lučića.
  🏀⛹️‍♂️🥇🏆❤️❤️❤️🏁🏁🏁

  Vidim da Zvezdi ostaju utakmice protiv bukvalno nadmoćnijih ekipa pa samim tim mislim da im ni čudo ne može više pomoći

  Činjenica i realnost je da im se šanse za Top 8 porede sa naučnom fantastikom ili “čudom”, nije im pametno da se previše nadaju kako se ne bi puno razočarali nakon neuspeha

  Bukvalno sad samo čudo može da se desi i da nas odvede u top 8 ..mada iskreno ja ne verujem u čuda vise

Postavi odgovor