FIBA izbacuje Rusiju, ništa od učešća na Olimpijskim igrama?

Kako je objavila ruska novinska agencija RIA Novosti, svetska kuća košarke (FIBA) donela je odluku da Rusija ne može da se nadmeće u tom sportu na narednim Olimpijskim igrama.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Iako su predstojeće Igre u Parizu na programu tek 2024., a do tada se možda ratni sukob završi, FIBA je rešila da Ruse ne pusti u prestonicu Francuske.

Detalja o pomenutoj odluci nema, osim da je “ruskim košarkaškim reprezentacijama zabranjeno da učestvuju u kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre u Parizu te, shodno tome, ne mogu ni da izbore plasman na najveću svetsku smotru sporta”.

Što se ostalih sportova tiče, o njima nije doneta definitivna odluka, a donosiće je ili Međunarodni olimpijski komitet u celosti, za sve takmičare iz Ruske Federacije (MOK se, podsetimo, sada zalaže da oni nastupe kao “neutralni sportisti”, i to u individualnim disciplinama), ili krovne organizacije olimpijskih sportova, kao što je FIBA košarkaška.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Bas strasno sta je sve rat posledica doneo i u sport se umesao,tako da sad Rusija nece moci ucestvovati ni na Olimpijskim igrama!!!

    Izgleda da jos dugo Rusija neće da ucestvuje u nekim Evropskim takmicenjima. U to sam nesto ubedjen.

Postavi odgovor